Ingrediente pentru reteta Prajitura cu iaurt, banane si ciocolata:
- 3 banane;
- 100g ciocolata neagra;
- 450g de iaurt;
- 3 linguri de smantana lichida;
- 8 linguri de zahar;
- 5 oua;
- 6 linguri de pesmet dulce;
- coaja rasa de portocala;
- 1 praf de copt;
-150g de stafide.
PENTRU SERVIT
- 300g de iaurt;
- 2 linguri de zahar pudra;
- coaja de portocala.
Mod de preparare pentru reteta Prajitura cu iaurt, banane si ciocolata:
1. Se piseaza bananele cu furculita si se amesteca cu pesmetul, apoi se adauga iaurtul si se omogenizeaza bine cu mixerul. Se adauga coaja de portocala si un varf de cutit de praf de copt.
2. Separat, se bat ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste complet. Se topeste ciocolata in bain-marie si se amesteca cu smantana.
3. Se pune in crema de oua ciocolata topita cu smantana. Se adauga crema de pesmet cu bananele, iaurtul si stafidele.
4. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu faina si si coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 40 - 45 de minute.
5. Se amesteca cele doua borcane de iaurt cu zaharul pudra si cu coaja de portocale.
6. Dupa ce prajitura s-a racit, se adauga sosul pe deasupra.
Pofta buna!
FOTO: sweetsformysweet.blogspot.com
Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu legume... Desert cu afine si crema de lamaie...