Antena Căutare

Desert: Reteta Jeleu de vanilie cu zmeura

Nu este bogat in grasimi si reprezinta desertul perfect, dupa o zi obositoare de munca, Pofta buna!

Ingrediente pentru Reteta Jeleu de vanilie cu zmeura:

4 foi de gelatina (sau 1 pachet de gelatina pudra)
600ml de lapte
50g de zahar fin, plus inca 2 linguri
500g de caise
3 linguri suc de mere
100g de zmeura
2 lingurite extract de vanilie sau apa
de trandafiri

Mod de preparare pentru Reteta Jeleu de vanilie cu zmeura:

1. Se inmoaie gelatina 10 minute in apa rece. Se aduc incet la punctul de fierbere laptele si 50g de zahar, amestecand ca sa se dizolve zaharul. Se ia de pe foc si se adauga amestecand extractul de vanilie sau apa de trandafiri. Se scoate gelatina din apa, se stoarce si se amesteca in lapte pana cand se dizolva. Se toarna jeleurile in patru pahare sau vase de cate 150ml. Se lasa sa se raceasca, apoi se dau la frigider aproximativ 3 ore pana cand se leaga.

Articolul continuă după reclamă

2. Se taie caisele in jumatati si se scot samburii. Fiecare jumatate se taie in patru felii. Se asaza intr-o cratita cu sucul de mere si doua linguri de zahar, apoi se aduce totul la punctul de fierbere. Se fierb constant 5 minute pe foc mic, pana cand se inmoaie caisele, dar nu de tot. Se iau de pe foc, se adauga zmeura si se lasa la racit.

3. Dupa ce asezi jeleurile pe patru farfurii, poti adauga cateva linguri de compot pe margine.

Pofta buna!

Reteta: Spaghete cu ton si nuci... Reteta usoara: Salata de broccoli cu avocado...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x