Ingrediente pentru reteta Tarta cu smochine, mascarpone, rozmarin si miere:
250g de branza mascarpone
100g de frisca lichida
5 linguri de miere
coaja rasa de la ½ lamaie
2 oua
semintele de la 1 pastaie de vanilie
15-20 de smochine
Mod de preparare pentru reteta Tarta cu smochine, mascarpone, rozmarin si miere:
1. Se mixeaza 250g de branza mascarpone cu 100g de frisca lichida, 5 linguri de miere, coaja rasa de la ½ lamaie, 2 oua si semintele de la 1 pastaie de vanilie. Se taie in sferturi sau in felii 15-20 de smochine proaspete, spalate.
2. Se preincalzeste cuptorul la 190° C. Se intinde o foaie de aluat dulce pentru tarta (se gaseste la Cora) si se pune in forma.
3. Se rastoarna deasupra crema si se aranjeaza smochinele. Se coace tarta 35-40 de minute, pana ce marginile acesteia incep sa devina aurii. Cat este inca fierbinte, smochinele de deasupra se ung cu miere. Se scoate din forma dupa ce se raceste.
Poftă bună!
Sursa: Good Food