Câte bordeie, atâtea obiceiuri, spune o vorbă din bătrâni! Obiceiurile culinare ale lumii sunt diverse și țin de cultură, specificul și produsele alimentare ale zonei
CUBA: Aici, micul dejun este format din cafea cu lapte, în care se adaugă un vârf de cuțit de sare și pâine cubaneză prăjită în unt.
CHINA: Este mai mult decât un simplu mic dejun. Conține fidea, orez, carne de pui și legume prăjite.
MAROC: Micul dejun în Maroc este format din diferite tipuri de pâine cu unt, gem sau branză. De altfel, un alt preparat este clătita făcută din gris, numită Baghrir.
PORTUGALIA: În Portugalia, la micul dejun sunt populare cornurile umplute cu diverse dulcețuri, branză, sau chiar simple și o cafea.
AUSTRALIA: Probabil nu ai auzit de Vegemite, dar în Australia acest preparat este elementul esențial din care este compus micul dejun. Este practic o pastă groasă de legume, condimente și extract de drojdie de bere.
BRAZILIA: Brazilienii mănancă la micul dejun branză, mezeluri și, bineînțeles nelipsitul unt.
ITALIA: Cappuccino e Cornetto.
GERMANIA: Branză, pâine prăjită și nelipsita cafea tare .
AMERICA: Clătite groase de casă cu bacon, sirop și afine.