Live acumObservator 12
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Gault et Millau - Arnaud Donckele, desemnat bucătarul-şef al anului

Arnaud Donckele, şeful restaurantului La Vague d'Or din Saint-Tropez, a fost desemnat de Gault et Millau bucătarul-şef al anului, potrivit Le Monde.

În cea de-a 50-a ediţie a ghidului gastronomic Gault et Millau, al doilea ca importanţă în Franţa, care va fi lansată marţi, Donckele este recunoscut pentru bucătăria sa „poetică”.

În mod normal, Gault Millau recunoaşte noi talente, iar Donckele, în vârstă de 42 de ani, deţine deja trei stele Michelin.

„Deşi este consacrat, trebuie să îi sprijinim talentul, modestia, această extraordinară poezie a farfuriei”, a spus Jacques Bally, preşedintele ghidului, citat de AFP. „În lumea gastronomiei, vom găsi multe formate şi ceea ce eu numesc poezie. Cu Arnaud Donckele, suntem în esenţa gustului la care toată lumea aderă”.

Cât priveşte patiseria, la această categorie a fost premiată Jessica Préalpato de la restaurantul Alain Ducasse din Plaza Athénée.

Laura Vidal de la La Mercerie din Marsilia şi Julien Meurillon de la L'Arbre din Montpellier sunt cei mai buni somelieri ai anului.

Premiul „chef-d’œuvre de l’année”, acordat pentru succesul colectiv al unui restaurant, a fost acordat Le Louis XV al lui Alain Ducasse din Monte Carlo, care are deja trei stele Michelin.

Sursa : news.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro