Antena Căutare

Gogoșari în oteț rețeta bunicii. Ce să adaugi în borcane ca să nu se înmoaie

Pe lângă compot, gem, dulceață și zacuscă, gospodinele pregătesc în această perioadă și murăturile pentru iarnă. Iată cum să prepari, pas cu pas, gogoșari în oțet rețeta bunicii!

Galerie
Gogoșari în oteț rețeta bunicii. Ce să adaugi în borcane ca să nu se înmoaie | Shutterstock

În această perioadă a anului, gospodinele încep să pregătească zacusca, gemurile și murăturile pentru sezonul rece. Aceste rețete sunt transmise din generație în generație, iar cele mai delicioase se fac după indicațiile moștenite de la bunica. Îți prezentăm în rândurile de mai jos o rețetă simplă de gogoșari în oțet care merge de minune cu o friptură fragedă.

Citește și: Cat a ajuns să coste un kilogram de castraveți pentru murat, în piață. Prețul de la tarabe i-a indignat pe clienți

Gogoșari în oțet rețeta bunicii

Gogoșarii reprezintă o garnitură ideală pentru diverse preparate în sezonul rece. Însă, pentru a putea savura niște murături delicioase este importantă rețeta. Printre trucurile știute de la bunici se numără adăugarea unei frunze de dafin în borcan. Aceasta conferă o savoare deosebită și, în plus, împiedică înmuierea ardeilor.

Articolul continuă după reclamă

Ingrediente:

  • 5 kg de gogoșari
  • 5 l de apă
  • 1 l de oțet
  • 2 linguri de ulei (opțional)
  • boabe de piper
  • boabe de muștar
  • foi de dafin
  • hrean
  • sare și zahăr după gust

Mod de preparare:

Pentru început, se spală gogoșarii și se taie în bucăți. Se pregătește saramura din următoarele ingrediente: apă, oțet, ulei, zahăr, piper, boabe de muștar și foi de dafin.

Pe urmă, se pune compoziția la fiert, la foc mediu. Se condimentează totul după gust. Când saramura începe să dea în clocot, se adaugă pe rând gogoșarii și se învârte constant cu paleta cu găuri până ce aceștia își schimbă culoarea.

Gogoșarii nu trebuie lăsați prea mult pe foc, întrucât riscă să se înmoaie.

Se scot gogoșarii din saramură și se pun în borcane, fără să se preseze. După ce gogoșarii au fost așezați în borcane, se adaugă hreanul spălat, curățat și tăiat în prealabil, potrivit unei surse.

După ce totul a fost adăugat în borcane, se toarnă saramura caldă, iar mirodeniile care au rămas pe fundul vasului se împart uniform, cu o lingură, în fiecare borcan. O singură frunză de dafin este de ajuns pentru un borcan de gogoșari în oțet.

Borcanele se leagă la gură cu celofan sau se capsează, iar mai apoi se depozitează în cămară, înveliți în pături, până în ziua următoare. Ca să eviți bulele de aer în borcan, se apasă ușor gogoșarii cu o lingură de lemn sau se scutură ușor borcanul.

O altă recomandare ar fi să folosești sare neiodată, specială pentru murături. Dacă îți plac murăturile făcute ca la bunica, poți încerca și rețeta de gogoșari în sos de muștar.

Citește și: O influenceriță a ajuns la spital după ce a mâncat pizza cu murături

Dulceață de smochine coapte. Cum să păstrăm savoarea și aroma fructelor... (P) Burgerul perfect ne-a ieșit și mai bine: Cum a făcut Burger King Whopper-ul® și mai bun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor Vineri, 11.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x