Antena Căutare

În ce restaurante găsești cea mai bună mâncare și la ce trucuri apelează localurile de succes

Muzica și iluminatul influențează cantitatea de mâncare pe care o consumă clienții restaurantelor, conform unui studiu realizat în cadrul Universității Cornwell din statul american New York.

| pixabay.com

Muzica și iluminatul influențează cantitatea de mâncare pe care o consumă clienții restaurantelor, conform unui studiu realizat în cadrul Universității Cornwell din statul american New York.

Cercetătorii americani au demonstrat că muzica lentă și lumina difuză îi determină pe clienții restaurantelor să consume mai puține calorii și să mănânce mai sănătos, conform huffingtonpost.com.

Mai mult decât atât, cei doi factori influențează în mod direct modul în care oamenii percep calitatea mâncării. Astfel, lumina difuză și muzica lentă îi determină pe clienți să considere mâncarea ca fiind mult mai gustoasă decât ar fi apreciat-o în alte condiții.

Articolul continuă după reclamă

Iluminarea și muzica fac mâncarea mai bună

„Aceste rezultate sugerează că un mediu mai relaxant crește satisfacția clienților și scade consumul”, a declarat cercetătorul Brian Wansink, conform sursei citate.

Însă acest lucru nu înseamnă că oamenii comandă mai puțină mâncare!

Studiul s-a desfășurat în interiorul unui restaurant, unde cercetătorii au lăsat neschimbată o parte a încăperii, iar în cealaltă parte au „calmat” muzica și iluminarea. 33 de persoane au mâncat în prima zonă a încăperii, în timp ce 29 de clienți au beneficiat de noile condiții ale restaurantului.

Cercetătorii au descoperit ca ambele grupuri de persoane au comandat aceeași cantitate de mâncare, însă cei care s-au bucurat de o luminozitate scăzută și plăcută, precum și de o muzică relaxantă au petrecut mai mult timp în restaurant și au lăsat mai multă mâncare în farfurie. În plus, aceștia s-au declarat mai mulțumiți de calitatea mâncării decât ceilalți, deși meniul a fost identic.

Ce strategii aplica managerii restaurantelor de succes din România

Restaurantele apreciate pentru atmosferă și pentru calitatea mâncării sunt și cele care pot crește prețurile produselor pe care le servesc clienților, iar o investiție într-un sistem de iluminat devine, astfel, foarte profitabilă pe termen mediu și lung.

După cum vedem pe atas.ro, zeci de hoteluri și restaurante din România au apelat, deja, la firme specializate în iluminare, iar rezultatele sunt spectaculoase. Mai mult decât atât, pe Vimeo au fost postate câteva zeci de filmulețe care prezintă idei și proiecte de iluminare care pot face diferența între restaurantele foarte apreciate de clienți și cele care nu ies cu nimic în evidență.

Foto: pixabay.com

Simplu şi rapid! Salată din curcan răsfăţat, un preparat delicios, cu mere ionathane şi brânză emmentaler... Simplu de gătit! Şniţel muzical, un preparat gustos, cu nuci pecan şi gutui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x