Se apropie Paştele, iar gospodinele încep deja să facă liste de cumpărături. Mielul nu poate lipsi, aşa ca reţeta de mai jos este ideală. Dacă vrei să îţi impresionezi familia şi invitaţii cu ceva special, trebuie să o încerci. E o variantă mai sănătoasă şi mai uşor de realizat
Perişoare de miel cu sos de lămâie:
De ce ai nevoie:
600 de grame de carne de miel tocată, 50 de grame de orez, o ceapă, doi căţei de usturoi, trei ouă, o jumătate de legătură de pătrunjel verde, o lămâie, 500 de mililitri de supă de legume, 25 de grame de unt, sare şi piper.
Mod de preparare:
Orezul se fierbe timp de zece minute în apă cu sare, apoi se scurge. După ce se răceşte, se pune într-un castron împreună cu carnea, ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tăiat fin. Se încorporează un albuş de ou, se adaugă sare şi piper după gust şi se amestecă bine. Din compoziţia rezultată se modelează perişoare potrivit de mari.
Supa de legume se pune pe foc, într-o oală cu pereţii largi. Se adaugă untul şi se introduc perişoarele, care se lasă să fiarbă, la foc mic, timp de 20 de minute. Când sunt gata, se scot cu spumiera, iar zeama se păstrează. Separat, se bat două gălbenuşuri de ou cu zeamă de lămâie, după care se diluează cu zeama în care au fiert perişoarele.
Compoziţia se încălzeşte până începe să fiarbă, apoi se toarnă peste perişoare şi se serveşte imediat.
Cuib de bacon savuros, un deliciu copios! Se face în doar câteva minute!... Rețeta pentru un drob perfect! Încearcă varianta lui Vlăduț pentru un Paște Fericit în familie!...