Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", îţi recomandă să-ţi răsfeţi papilele cu un preparat delicios şi anume cartofi romantici, un preparat gustos cu nucşoară, cartofi albi şi caşcaval.
Ingrediente:
- Două kilograme de cartofi albi
- 400 de grame de caşcaval
- Un litru de lapte
- 50 de grame de unt
- Opt ouă
- O lingură de pastă de ardei dulce
- Cimbru
- Parmezan
- Brânză albastră
- Nucşoară
- Sare
- Piper
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, după care se curăţă şi se taie în felii subţiri.
Între timp, din unt, făină, lapte şi brânză albastră se prepară un sos alb aromat. De asemenea, din ouă se prepară omleta în care se adaugă pasta de ardei şi apoi se taie julien.
Într-o tavă tapetată cu unt se aşează un strat de cartofi, unul de sos alb, caşcaval, parmezan şi se repetă de două ori. Se răzuie caşcaval pe toată suprafaţa şi se dă la cuptor timp de 30 de minute la foc mic.
Se serveşte cu salată.