Trebuie să știi că și consumul de ciocolată are avantaje asupra organismului. Studiile arată că un consum moderat de ciocolată poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol, prevenția declinului cognitiv și reducerea riscului de boli cardiovasculare. Asta nu înseamnă că trebuie să consumi cantități mari în fiecare zi, deoarece riscurile rămân și ele o realitate. Iată însă câteva motive pentru care poți consuma deserturile tale preferate din când în când:
Te poți bucura de momente speciale
O ieșire romantică la o prăjitură sau o cană de ciocolata calda savurată alături de copii în zilele reci sunt momente pe care nu le poți rata din cauza semnului interzis pe care îl pui pe subiectul dulciurilor. Încă din cele mai vechi timpuri, acestea reprezintă o indulgență, o plăcere, iar atunci când le consumi mai rar te vei putea bucura mai mult de un desert preparat în casă sau în cofetărie.
Vei putea evita excesul
Când îți impui o regulă strictă care implică eliminarea deserturilor pe o anumită perioadă de timp, la finalul acesteia vei fi tentată să consumi mai multe produse dulci. Este important să faci diferența între o alimentație echilibrată și excese. Deficiențele care apar odată ce îți interzici consumul anumitor alimente pot duce la o senzație accentuată de foame, iar în astfel de momente nu vei mai ține cont de ceea ce este cu adevărat sănătos. În acest fel vei consuma mai multe grăsimi sau carbohidrați, chiar dacă ciocolata sau alte dulciuri nu mai fac parte din meniul tău. Dacă vrei să alegi o cale de mijloc, poți încerca prăjiturile raw-vegane fără zahăr, care conțin o cantitate însemnată de fructe, sau chiar să combini ciocolata topită cu căpșuni.
Nu te vei gândi atât de mult la dulciuri
Dacă încerci din răsputeri să elimini ceva din dieta ta, este posibil să ajungi să te concentrezi prea mult pe acel lucru. La fel se întâmplă și atunci când vrei să nu mai consumi dulciuri. În schimb, dacă tratezi problema acestora cu o minte deschisă și îți permiți să încalci regulile, vei reuși să faci alegeri sănătoase într-un mod firesc. Dietele pot avea efecte neplăcute asupra sănătății și nu sunt întotdeauna cele mai bune alegeri. Dacă vrei să slăbești, trebuie să adopți un stil de viață activ, pe lângă schimbările care vizează alimentația. Învață să fii mai atentă la etichete și să analizezi cantitatea de zahăr adăugat pe care o au produsele și optează mereu pentru variante naturale precum ciocolata de casă sau biscuiții artizanali.
Vei evita o atitudine toxică
Dietele restrictive te pot face să te simți vinovată pentru momentele în care trișezi și consumi alimente pe care ar trebui să le eviți. Astfel de momente pot provoca eliberarea hormonilor de stres care, la rândul lor, sunt responsabili pentru creșterea apetitului. Acest lucru te va face să consumi și mai multe dulciuri. De asemenea, când ai câteva zile pe lună în care poți consuma deserturi, vei avea tendința să mănânci o cantitate mult mai mare decât atunci când nu îți impui o regulă strictă. În acest fel, riști să intri într-un cerc vicios care poate include antrenamente fizice excesive, stres și senzația accentuată de vină.
Acestea fiind spuse, ține minte că cel mai important lucru este să abordezi subiectul alimentației cu o atenție specială asupra moderației. Echilibrul și dietele variate reprezintă cheia succesului în ceea ce privește sănătatea și o siluetă de invidiat. Dacă vrei să schimbi ceva în stilul de viață, cere sfatului unui profesionist înainte de a alege să îți interzici radical anumite alimente sau ingrediente. De asemenea, dacă suferi de boli precum diabetul sau afecțiuni cardiovasculare, urmează cu strictețe recomandările medicului specialist.
Sursa foto: pexels.com
Rețetă de Tiramisu vegan, un desert perfect pentru perioada de post - Rețeta lui Chef Berry... Idei de rețete de post pentru mese gustoase și sănătoase...