Nu mai este un secret faptul că Regele Charles al III-lea s-a îndrăgostit de România. Acesta are mai multe proprietăți în țara noastră, de unde beneficiază de produse alimentare proaspete.
Totodată, Regele a dat o nouă viața locuințelor pe care le-a achiziționat, mai ales în zona Viscri, unde îi place să stea în timpul vizitelor în România.
Regele Charles al III-lea, îndrăgostit de un desert românesc. Rețeta este simplă și deosebit de gustoasă
Pe lângă peisajul spectaculos, Regele Charles al III-lea a fost fascinat și de tradiția culinară din țara noastră.
Potrivit unei surse, printre preferințele culinare ale monarhului britanic se regăsește o prăjitură românească delicioasă.
Simplitatea acesteia l-a cucerit pe Regele Marii Britanii. Prăjitura are un ingredient special, și anume rubarba.
Rubarba este o plantă care se găsește destul de rar la noi în țară, cu precădere în zona Mureșului, în satul Saschiz.
Rețeta prăjiturii cu rubarbă este destul de simplă, având doar câteva ingrediente de bază, precum ouă, făină, zahăr și rubarbă proaspătă. Gustul dulce al aluatului este echilibrat perfect de cel acrișor al rubarbei.
Citește și: Tartă cu rubarbă și căpșuni. O tartă aromată, cu gust dulce-acrișor
Potrivit sursei menționate anterior, în ziua încoronării Regelui Charles al III-lea, satul Saschiz era în sărbătoare. Vedeta festivalului era chiar planta care l-a cucerit pe Rege.
Citește și: Regele Charles a lansat un produs cu totul special pentru bărbații din lumea întreagă. Ce aromă are
Gospodinele s-au întrecut în preparate cu rubarbă, chiar și dulceață, siropuri, ciorbe sau pizza cu rubarbă, și atât localnicii, cât și turiștii s-au putut delecta cu prăjitura cu rubarbă atât de îndrăgită de monarh.
Citește și: Rețetă de gem de rubarbă și căpșuni fără semințe
„I-a plăcut foarte mult prăjitura noastră cu rubarbă”, a prcizat o gospodină, care a avut ocazia să-l întâlnească personal pe Regele Charles al III-lea în timpul vizitelor sale la Saschiz.
„Este foarte bună, iar rubarba ne aduce mai aproape de natură. Cred că asta îl fascinează și pe Regele Charles”, a declarat unul dintre vizitatori.
Curtea bisericii fortificate din Saschiz s-a animat de oaspeți, mirosuri îmbietoare și muzică.
Sărbătoarea rubarbei are loc în fiecare an în prima sâmbătă din luna mai, în satul Saschiz. La festivități participă oameni din întreaga țară și chiar din străinătate. Festivalul a ajuns deja la a X-a ediție.
Citește și: Vara și bunătățile coapte - sfaturi pentru gătit în sezonul cald și câteva rețete delicioase de deserturi
În satul respectiv, această plantă este mai mult decât un ingredient. Rubarba reprezintă legătura cu tradiția și cu natura.
„Recolta de anul acesta este mai slabă din cauza vremii capricioase, dar rubarba rămâne un ingredient esențial în gastronomia noastră”, precizează Mircea Munteanu, cultivator local, conform sursei menționate anterior.