Antena Căutare

Reguli de aur pentru servirea vinului: Cum îl bem? Ce pahare folosim? Cum îl alegem în funcție de preparatele de la masă?

Alegerea vinului nu este o misiune chiar atât de uşoară. Există o serie de criterii pe care trebuie să le respectaţi. Virgil Mănescu ne învaţă cum să alegem corect vinul şi care este protocolul petrecerilor cu ştaif.

Alegerea vinului nu este o misiune chiar atât de uşoară. Există o serie de criterii pe care trebuie să le respectaţi. Virgil Mănescu ne învaţă cum să alegem corect vinul şi care este protocolul petrecerilor cu ştaif.

VINUL POTRIVIT, ÎN PAHARUL POTRIVIT

„Există o companie ce are o întreagă filosofie bazată pe pahare diferite pentru soiuri și tipuri diferite de vin. Contează enorm tipul de pahar. În ziua de astăzi, când supermarketurile și magazinele specializate oferă o gamă largă de pahare, foarte accesibile, oricine își poate permine un pahar profesional pentru acasă. Este important să știm paharul potrivit pentru vinul potrivit”, a explicat Virgil Mănescu.

Potrivit lui Virgil Mănescu, în casa fiecăruia trebuie să existe trei tipuri de pahare, „restul sunt deviații de la subiect”: fluta de șampanie, paharul de vin roșu- cel care are corpul cel mai mare, pentru a-i permite vinului să se aereze- și paharul de vin alb și roze. Atenție, cel din urmă este singurul în care se poate servi și șampania, în lipsa flutei.

ȘPRIȚUL- PERMIS SAU GREȘEALĂ?

Obiceiul amestecului de vin cu apă nu este al românilor. El provine din Grecia Antică, când vinul se dilua pentru ca bărbații să reziste mai mult la serile filosofice, să nu se amețească. Șprițul a ajuns la noi în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, istoricii spun că prima consemnare ar fi în 1856 când, datorită prieteniilor noastre foarte strânse cu Imperiul Austro-Ungar, ne provine amestecul acesta de vin cu apă minerală.

„E păcat ca un vin cu personalitate, un vin foarte bun, să fie stricat cu apă minerală sau alte sucuri. Apa se bea înainte de vin, pentru a clăti palatinul, să fie proaspătă”, a punctat Virgil Mănescu.

Cât vin trebuie să turnăm în pahar? Există soiuri dedicate exclusiv femeilor și bărbaților? Răaspunsurile, în materialul video de mai sus.

Beneficiile uimitoare ale nucilor pentru organism...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x