Atunci când se anunță o zi cu activități multiple, este bine să o începem cu un mic dejun consistent și delicios, din care să ne putem lua întreaga energie pentru a putea trece peste toate încercările zilei. Pentru o astfel de zi, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani ne propune rețeta: ”Baghetă bavareză”.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Baghetă bavareză:
- 1 baghetă
- felii subțiri de mușchi file de porc
- felii subțiri de șuncă afumată, Pădurea Neagră
- felii subțiri de cașcaval afumat
- felii subțiri de șvaițer
- Salata de cartofi din:
- cartofi fierți
- maioneză
- iaurt
- castraveți murați
- În plus:
- salată verde
- struguri
- sticksuri crocante
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Baghetă bavareză?
Practic pentru această baghetă bavareză nu avem de preparat decât o salată acrișoară de cartofi cu care vom umple bagheta după ce îi îndepărtăm miezul.
Punem cartofii bine spălați, la fiert, în apă cu puțină sare. Apoi, îi scurgem, îi trecem prin jet de apă rece pentru a se răci, îi curățăm și îi tocăm cuburi.
Amestecăm cartofii cu 1-2 linguri de maioneză, 1-2 linguri de iaurt și 1-2 castraveciori acri, tocați mărunt. Punem toate aceste ingrediente după gustul propriu.
Citește și: Ce putem servi la mic dejun, pentru a ne potoli dorul de vacanțele afară
Secționăm bagheta deasupra și îndepărtăm miezul, apoi o umplem cu această delicioasă și fresh salată.
Deasupra, așezăm restul ingredientelor, după propria imaginație.
Vlăduț le-a așezat foarte frumos, sub formă de rulouri.
Bagheta bavareză este un preparat foarte consistent ce poate fi servit la orice masă din zi, nu doar la mic dejun, așa cum se servește în bucătăriile bavareze.
Mai punem alături și câteva frunze de salată verde și boabe de struguri și vom avea și vitamine și proteine și gust extrem de delicios.
Să vă fie de folos!
Cum se prepară cel mai gustos șnițel vienez, denumit Urechi de elefant?... Salată aperitiv din trei tipuri de ciuperci, dar și alte ingrediente delicioase...