Rețeta de ouă umplute este una simplă. Deși prepararea lor nu necesită mult timp, rezultatul este cu adevărat spectaculos: un amestec perfect de texturi și gusturi care captează imediat atenția invitaților și încântă papilele gustative.
Ceea ce face ouăle umplute atât de speciale pe masa de sărbătoare este, de fapt, combinația subtilă de ingrediente care le oferă o aromă delicioasă, dar și aspectul atrăgător.
Un lucru este cert, invitații vor fi tentați să guste din aceste mici „capodopere culinare”, iar fiecare înghițitură va dezvălui o explozie de gusturi care se potrivesc perfect cu atmosfera festivă din casă.
Citește și: Ciocolata Dubai nu mai este în topul favoritelor. Ce delicatesă i-a luat locul. Are doar două ingrediente
Este un aperitiv care se pregătește rapid, însă nu va da greș niciodată cu aspectul său sofisticat. Ouăle umplute sunt ideale pentru a deschide apetitul celor prezenți la masa de Paște, dar și pentru a aduna laolaltă familia și prietenii.
Această rețetă va deveni cu siguranță vedeta mesei, fiind preparatul care nu trebuie să lipsească în zi de sărbătoare. Ouăle umplute vor face sărbătoarea de Paște cu adevărat specială pentru toată familia.
Rețetă de ouă umplute pentru Paște
În rândurile de mai jos găsiți ingredientele și modul de preparare pentru rețeta de ouă umplute. Acest preparat este prezent pe masa de sărbătoare în diferite zone ale țării. Iată care este secretul pentru un aperitiv care îi va impresiona pe invitați încă de la prima mușcătură.
Ingrediente pentru rețeta de ouă umplute
Cei care vor să se bucure de savoarea rețetei cu ouă umplute trebuie să aibă următoarele ingrediente:
• 10 ouă proaspete;
• 2 linguri maioneză de casă;
• 1 linguriță muștar Dijon;
• 1 linguriță smântână grasă;
• 50 g unt moale (ingredientul secret pentru o textură fină);
• 1 linguriță zeamă de lămâie;
• Sare și piper, după gust;
• 1 linguriță ceapă verde sau arpagic tocat fin;
• Paprika dulce pentru decor;
• Frunze de pătrunjel pentru ornat.
Mod de preparare pentru rețeta de ouă umplute
Pentru început, secretul acestui aperitiv constă în fierberea ouălor. Acestea se pun în apă rece cu un praf de sare, iar mai apoi se fierb timp de 10 minute. Când sunt gata, ouăle se pun într-un bol cu apă și gheață. Se lasă la răcit timp de 5 - 10 minute, conform click.ro. Apoi, se curăță ouăle și se scoate gălbenușul.
Pentru umplutură este nevoie de gălbenușuri, unt moale, maioneză, muștar Dijon, smântână și sirop de lămâie. Se pisează gălbenușurile și se amestecă alături de ingredientele menționate mai sus până se formează o cremă fină. Se pune sare și piper după gust, iar la final se mai adaugă ceapa verde tocată mărunt.
Următorul pas se rezumă la umplerea albușurilor de ou cu cremă, care se realizează cu ajutorul unei lingurițe sau cu un pos cu dui. La final, acestea se decorează cu frunze de pătrunjel și boia dulce.
Din ce se face, de fapt, cozonacul roz. Desertul a devenit celebru în mediul online... Rețeta de post cu conopidă pane care va impresiona întreaga familie. Care e ingredientul secret...