Într-un clip publicat pe pagina personală de Facebook, Gabriela Cristea a împărtășit pas cu pas modul în care alege să pregătească sarmale. Și cu toate că rețeta ei a fost lăudată de majoritatea, au existat și mici reproșuri din partea gospodinelor în secțiunea de comentarii. Iată despre ce este vorba!
Rețeta Gabrielei Cristea pentru sarmale
Gabriela Cristea a filmat la cererea fanilor de pe Facebook toată procedura:
„Bună dragilor, este momentul să facem sarmale și acum știți ce fac, curăț șoriciul de la afumătură. Uitați ce afumătură frumoasă am luat. Nu o să mai punem sare, deoarece am gustat varza și, în ciuda faptului că am pus-o la desărat, nu s-a desărat foarte tare și atunci nu prea mai punem sare în carne, pentru că o să își tragă sarea din varză.”, a început Gabriela Cristea, citată de Viva.
Ingrediente:
- Carne tocată
- Varză murată
- Afumătură
- Ceapă
- Orez
- Sos de roșii
- Cimbru
- Vin
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a dezvăluit că preferă să toace afumătura și să o adauge în amestecul de carne, alături de roșie, ceapă, dar și de cimbru, un ingredient pe care îl folosește cu generozitate:
„Tocăm afumătura și ceapa. Eu nu prăjesc ceapa și orezul, pentru că mi se pare că ai arsuri după aceea de la sarmale și unul dintre secretele mele este că eu toc și afumătura și o pun în amestecul de carne, acesta este secretul. Într-un amestec am pus afumătura, ceapa, amândouă tocate și carnea tocată.
Eu prefer să o toc la măcelărie, pentru că nu merge aparatul meu de tocat cum merge acela de la măcelărie. Înăuntru mai pun așa: niște orez pe care trebuie să îl spăl înainte. Eu nu prăjesc nici orezul, nici ceapa, că mi se pare că devine prea agresivă toată treaba, și pun roșii înauntru, acesta este din nou un alt secret, nu știu dacă și voi faceți la fel, dar pun roșii, pentru că îmi place inclusiv compoziția din interior să fie un pic roșie. Mai punem piper, dar nu foarte mult, pentru că o să mănânce și copiii.
Foarte puțină sare, pentru că deja este foarte sărată varza și e ca și cum nu aș pune sare. Mai adăugăm cimbru și două foi de dafin, pe care le aromatizez cu cimbru, pentru că așa ne plac nouă. Suntem destul de generoși cu cimbrul. Noroc că s-au inventat mănușile, pentru că altfel ar fi trebuit să ne băgăm mânuțele în compoziție.”, a explicat Gabriela Cristea în același clip publicat pe pagina personală de Facebook, citată de sursa menționată mai sus.
Care sunt secretele Gabrielei Cristea pentru rețeta de sarmale
Prezentatoarea TV a dezvăluit că alege să fiarbă sarmalele în vin, adăugând câte un pahar la fiecare cratiță. După ce fierb în jur de o oră pe aragaz, sarmalele sunt transferate la cuptor și gătite la foc mic pentru câteva ore:
„Începem așa. Punem un strat de varză tocată și acum începem operațiunea, e simplă. Între straturile de sarmale, eu pun sos de roșii, pentru că nouă ne place ca sarmalele să fie destul de roșii și, de asemenea, mai pun și niște cimbru ca să aibă gust bun. Eu le fierb în vin, pun așa câte un pahar de vin la fiecare cratiță în parte, vinul se va evapora, iar sarmalele vor avea un gust aparte. Evident, completez cu apa și le pun să fiarbă cam o oră pe foc, după care le pun la cuptor la foc mic câteva ore.”, a mai dezvăluit Gabriela Cristea, citată de sursa menționată mai sus