Antena Căutare

Reteta: Lasagna cu branza si bacon

O reteta numai buna pentru atunci cand vii de la serviciu, flamanda. Numai ca trebuie sa ai rabdare aproximativ o ora, pentru ca lasagna sa fie gata. Pofta buna!

Ingrediente pentru rețeta Lasagna cu brânză și bacon:

3 cepe mari, taiate in jumatate, apoi

in felii subtiri

3 linguri ulei de masline

Articolul continuă după reclamă

1 lingurita de oregano uscat

300g de bacon fara grasime, taiat bucati

2 x 400g conserve de rosii tocate

20 frunze de busuioc, rupte in bucati, plus extra pentru servit

250g foi de lasagna proaspete, cu ou

Pentru sosul alb

600ml de lapte

50g de unt

50g de faina

nucsoara proaspat rasa

50g parmezan ras

Mod de preparare pentru rețeta Lasagna cu brânză și bacon:

1. Se prajeste ceapa timp de 15 minute, pana cand devine aurie. Se adauga oregano si baconul si se mai lasa 5 minute, amestecand des. Se rastoarna in tigaie si rosiile, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba fara capac 5 minute. Se ia de pe foc si se amesteca si busuiocul.

2. Intre timp, se face sosul alb. Se pune laptele intr-o cratita, se adauga untul si faina. Se amesteca pana se incorporeaza faina, apoi se lasa pe foc, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Se asezoneaza cu sare, pipe si nucsoara rasa.

3. Se pune cu o lingura o treime din sosul de rosii pe fundul unei tavi pentru lasagna. Se pune deasupra o treime din foile de lasagna. Se adauga straturi tot asa, pana cand se asaza ultima parte din foile de lasagna. Se toarna deasupra sosul alb si se presara cu parmezan ras si nucsoara rasa. Se pastreaza la frigider. Inainte de servire, se lasa la cuptor la 190º C/gaz 5 timp de 40 de minute pana cand devine aurie. Se presara cu busuioc, daca iti place, si se serveste cu salata si paine prajita cu usturoi.

4. Pentru a o pastra la congelator, se lasa la racit complet, se inveleste in folie alimentara, apoi in folie de aluminiu. Se pastreaza pana la 3 luni. Pentru servire, se decongeleaza 6 ore intr-un loc rece. Se desfac foliile si se da la cuptor la 190º C/gaz 5 timp de 50-60 minute, pana se incalzeste bine peste tot.

Poftă bună!

Foto: Good Food

Reteta zilei: Friptura de pui cu guacamole... Rețeta zilei: Budinca de gris cu fructe de padure...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x