Dacă nu sunteți adeptul sărbătorilor de ”import”, Vlădutz de la ”Neatza” vă propune să vă celebrați dragostea în stil românesc, cu niște ariprioare îndrăgostite.
Ingrediente:
- Un kilogram de aripioare de pui
- 200 ml de vin alb
- O lingură de pastă de ardei dulce
- O lingură de pastă de ardei iute
- Două linguri de miere
- 400 g de orez basmati
- 100 g de stafide aurii
- 200 g de mascarpone
- 100 g de unt
Ingrediente necesare pentru sos:
- 200 ml de smântână dulce
- 50 g de hrean răzuit
- 50 g de dulceață de coacăze
Mod de preparare:
Timp de 24 de ore, aripioarele se lasă la baiț cu oțet balsamic și miere, după care se dau la cuptor.
Între timp, se fierbe orezul separat, se parfumează cu unt și se adaugă stafidele.
Pentru sos, se bate smântâna dulce, se adaugă mascarpone, hrean și dulceață de coacăze.
Poftă bună!
Puteți urmări edițiile integrale ale emisiunii ”Neatza” cu Răzvan și Dani pe AntenaPlay.ro!