Doar câteva ore ne mai despart de week-end, motiv pentru care Vlădutz, bucătarul de"Neatza", îţi recomandă să găteşti bunătatea toamnei, un desert cu mere şi pere.
Ingrediente:
- Două kilograme de mere roşii
- Un kilogram de pere
- Un kilogram de gutui
- 500 de grame de făină
- 200 de grame de unt
- Două ouă
- Un praf de copt
- 300 de grame de zahăr
- 100 de grame de stafide
- Scorţişoară
- 50 de grame de merişoare
Mod de preparare:
Fructele se taie sub formă de cubuleţe, după care se fierb cu 100 de grame de zahăr şi se adaugă stafidele, scorţişoara şi merişoarele. Apoi, se lasă la răcit.
Se frământă aluatul din restul de ingredient şi se împarte în două părţi egale. Se întinde în două foi uniforme, între care se aşează umplutura de fructe.
Se coace la 180 de grade, timp de 40 de minute.
Puteți urmări edițiile integrale ale emisiunii ”Neatza” cu Răzvan şi Dani pe Antenaplay.ro!