Ziua de vineri este aşteptată de numeroase persoane, căci week-end-ul este momentul perfect pentru relaxare, dar şi…pentru răsfăţ. Aşadar, dacă vrei să te bucuri din plin de sfârşitul de săptămână, Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", îţi recomandă ciripele aurii, un desert delicios.
Ingrediente:
- Un kilogram de făină
- 150 de grame de zahăr
- 80 de grame de drojdie
- 200 de grame de lapte dulce
- 200 de grame de iaurt de băut
- Esenţă de vanilie
- Coajă de lămâie
- Sare
- oţet
Mod de preparare:
Ingredientele se frământă şi se lasă la dospit timp de 50 de minute, după care se divizează şi se modelează în porţii fusiforme, care se crestează şi se prăjesc în ulei încins.
Se servesc cu sos de ciocolată, vanilie, smântână, iaurt cu fructe, frişcă sau sos de caramel.
Puteți urmări edițiile integrale ale emisiunii ”Mireasă pentru fiul meu” pe Antenaplay.ro!