Au mai rămas doar câteva ore până când ne vom bucura de week-end, iar Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", vă propune să vă răsfăţaţi cu o plăcintă vieneză.
Ingrediente necesare pentru foi:
- Făină
- Apă
- Sare
- Oţet
Se frământă un aluat care se lasă la odihnă, apoi se întinde în foi subţiri.
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- Mere
- Stafide
- Pesmet de biscuite
- Scorţişoară
- Sos de caramel
- Frişcă bătută
Mod de preparare:
Merele se taie sub formă de cuburi, după care se carameliează în puţin unt şi zahăr, după care se adaugă pesmetul şi stafidele.
Se lasă la răcit timp de câteva minute, iar apoi se umplu foile, care au fost stropite în prealabil cu unt topit.
Se rulează şi se dă la cuptor timp de 40 de minute. Se serveşte cu topping de caramel şi frişcă bătută.
Puteți urmări edițiile integrale ale emisiunii ”Neatza” cu Răzvan şi Dani pe Antenaplay.ro!