Ingrediente pentru reteta Ciabatta cu pui aromat cu boia:
- 4 piepti de pui, fara piele;
- sucul de la 1 lamaie;
- 1 lingura de boia;
- ulei de masline, pentru stropit;
- 1 paine ciabatta;
- 1 catel de usturoi, zdobit;
- 4 linguri de maioneza;
- 8 frunze de salata, rupte.
Mod de preparare pentru reteta Ciabatta cu pui aromat cu boia:
1. Pieptii de pui se taie pe jumatate, orizontal si se asaza fiecare bucata intre doua bucati de folie alimentara. Se bat cu un sucitor pana cand ajung la grosimea de 1cm.
2. Se stoarce lamaia peste pui si se presara boiaua. Se asezoneaza cu sare si piper si se stropeste cu putin ulei de masline. Se asaza puiul pe o tigaie-gratar sau pe un gratar de barbecue timp de trei-patru minute pe fiecare parte, pana cand pieptii sunt rumeni si facuti la interior.
3. Se taie ciabatta pe orizontal si se asaza pe gratar, cu fata in jos, timp de un minut. Se amesteca usturoiul zdrobit cu maioneza, apoi se intinde pe partea taiata a celor doua felii de ciabatta. Se asaza deasupra salata si puiul si se asezoneaza putin cu sare si piper. Se taie in jumatate inainte de servire.
Pofta buna!
Citeste si Good Food!
12 pasi prin care sa pregatesti tortul perfect... Reteta: Supa cu pui fript...