Ingrediente pentru reteta Cotlete de porc in stil mexican:
6 cotlete groase de porc
1 ceapa rosie mare, tocata marunt
150g de ridichi, taiate in felii subtiri
1 mana mica de patrunjel, tocat
PENTRU MARINADA
4 ardei iuti, curatati de seminte
1 mana mica de frunze de oregano, tocate
1 lingura de cimbru
1 lingurita seminte de fenicul, zdrobite (se gasesc la magazinele care vand ceaiuri din plante)
1 lingura sare de mare
2 catei de usturoi
sucul de la 1 portocala
sucul de la 2 lime
1/2 lingurita de zahar brun
Mod de preparare pentru reteta Cotlete de porc in stil mexican:
1. Pentru marinada, se mixeaza toate ingredientele intr-un robot, apoi se lasa carnea de porc la marinat peste noapte sau cel putin 4 ore.
2. Se incinge bine o tigaie-gratar, fara ulei. Se prajesc cotletele pe rand, cate 3-6 minute pe fiecare parte in functie de marime, apoi se lasa deoparte 5 minute acoperite, cu folie de aluminiu. Trebuie sa fie inca moi in mijloc. Porcul este cel mai bun atunci cand este rozaliu si suculent in mijloc, nu alb si bine facut. Se servesc cotletele cu ceapa, ridichi si patrunjel pe deasupra.
Poftă bună!
Sursa: Good Food
Rețeta mic dejun: Oua de rata cu prosciutto... Mamaliga a devenit un brand romanesc ce face inconjurul lumii...