Ingrediente pentru rețeta Friptura de pui cu guacamole:
- 4 linguri ulei de masline;
- 6 piepti de pui, cu tot cu piele;
- 4 rosii mari coapte, taiate in bucati de 2cm;
- 1 ceapa rosie mica, taiata fin;
- 1 ardei chilli rosu lung, fara seminte, taiat fin;
- ½ lingurita de Tabasco;
- sucul de la 2 lime, plus cateva lime taiate in sferturi, pentru servire;
- 2 fructe de avocado mari, coapte;
- frunzele culese si tocate de la 80g de coriandru;
- 20g de busuioc;
- o mana de patrunjel.
Mod de preparare pentru rețeta Friptura de pui cu guacamole:
1. Se freaca puiul peste tot cu 1 lingura de ulei si se asezoneaza. Se tine pe gratar aproximativ 25 de minute, la foc mediu, intorcandu-l la fiecare 5 minute, pana cand pielea este rumenita si carnea facuta. Se lasa deoparte cateva minute.
2. Se asaza rosiile si ceapa intr-un bol, se asezoneaza. Se adauga uleiul de masline ramas, chilli, Tabasco si sucul de la o lime.
3. Se face un piure din avocado, se amesteca cu sucul de lime ramas si cu mixul de rosii, apoi se adauga ierburile. Puiul se feliaza si se serveste cu guacamole si sferturi de lime stoarse pe deasupra.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
Desert: Biscuiti cu aroma de cuisoare... Reteta: Lasagna cu branza si bacon...