Pieptul de curcan cu legume este o reteta delicioasa, numai buna pentru masa in familie.
Ingrediente pentru reteta Piept de curcan cu legume fierte la abur:
1 piept de curcan
1 punga amestec de legume pentru garnitura
(broccoli, conopida, morcovi, fasole)
400ml de smantana dulce
½ punga de chives, tocate marunt
PENTRU MARINADA
1 ceasca sos de soia
1 ceasca de vin alb
½ ceasca suc de lamaie
½ ceasca ulei de arahide
1 ceapa mica, tocata
3 catei de usturoi, zdrobiti
½ lingurita de ghimbir macinat
¼ lingurita de piper macinat
Mod de preparare pentru reteta Piept de curcan cu legume fierte la abur:
1. Se combina ingredientele pentru marinada. Se taie carnea in bucati, se pune intr-un vas larg, se acopera cu marinada, apoi se acopera vasul cu folie de plastic si se da la frigider peste noapte.
2. Se pune carnea intr-un dispozitiv de fiert la aburi (sau intr-o sita mare, deasupra unei cratite in care fierbe apa; cratita trebuie sa aiba capacul pus). Se lasa aproximativ 20 de minute (in functie de marimea bucatilor), pana devine opaca (se taie o bucata, ca sa se verifice ca e facuta la interior).
3. Separat, se fierb legumele (obisnuit sau la aburi), apoi se asezoneaza cu sare si piper.
4. Se toarna un pic de marinada, printr-o sita fina, intr-o ceasca. Intr-o cratita mica, se fierbe smantana dulce impreuna cu 1-2 linguri de marinada, dupa gust. Se ia de pe foc si se presara chives. Curcanul se serveste cu garnitura de legume si cu sosul turnat deasupra.
Pofta buna!
Foto: Good Food
Desert: Rețeta Prajitura de mere cu sos caramel... Reteta zilei: Pui marocan cu piure de cartofi dulci...