Ingrediente pentru rețeta Supa de macrou afumat si cartofi noi:
- 1 bucata mare de macrou afumat, aproximativ 300g, fara oase;
- ½ ceapa taiata cubulete;
- 25g de unt;
- 200g de cartofi noi, curatati de coaja si taiati felii;
- 400ml supa de pui;
- 100ml de lapte;
- 200ml de smantana dulce;
- 100g pancetta, taiata cubulete;
- sirop de artar si chives tocat, pentru servit.
Mod de preparare pentru rețeta Supa de macrou afumat si cartofi noi:
1. Se indeparteaza pielea de pe peste. Intr-o tigaie larga, se caleste ceapa in unt pana se inmoaie, dar nu isi schimba culoarea, apoi se adauga cartofii si se lasa pe foc pentru alte cateva minute; adauga pielea, se acopera cu supa de pui si se fierbe usor pana ce cartofii sunt moi.
2. Intr-o alta tigaie, se dau in clocot laptele si smantana. Se pune pestele in tigaie si se lasa pe foc pentru 3-4 minute. Se ia de pe foc si se mentine cald; se pastreaza amestecul de lapte si smantana.
3. Pielea de peste se scoate si se mixeaza supa cu un blender, pana devine fina. Se adauga laptele si smantana pentru a obtine un aspect cremos si se potriveste la gust cu piper negru si un pic de sare.
4. Pancetta se prajeste intr-o tigaie de teflon pana devine crocanta. Se pastreaza calda. In boluri de supa, se pune cate un pic de peste si de pancetta, apoi se toarna supa. Se stropeste cu sirop de artar si se presara cu chives tocat.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro
VIDEO! Reteta lui Vladutz: Ananas umplut cu fructe exotice... Rețeta zilei: Sosul de whiskey, ingredientul ideal pentru deserturi fine...