Retete rapide pentru zile de vacanta (II)

Vara, gatitul nu trebuie sa fie o povara. Opteaza pentru meniuri simple, alcatuite din supe usoare de legume, omlete cu legume si branza, legume la gratar, salate. Astazi ai partea a doua a retetelor de vara.

Spaghetti cu sos de gorgonzola

Ingrediente: 400 g spaghetti, fierte al dente, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, tocati, apa sau supa de legume (vegeta), 200 ml smantana mai groasa, 300 g gorgonzola picanta, piper, ulei de masline.

Mod de preparare: Se calesc ceapa si usturoiul, se stinge cu supa de legume si se mai lasa la foc mic, sa se patrunda ceapa. Se adauga smantana si gorgonzola si se lasa la foc mic, amestecand, pana se topesc amandoua. Se pipereaza dupa gust (fara sare). Se pun si spaghetele in cratita, se se omogenizeze cu sosul, si se mai adauga, eventual, apa (ramasa de la fiertul spaghettelor).

Supa rapida de legume cu taitei de casa

Ingrediente: 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei iute, 2 ardei diferit colorati, 2 catei usturoi, 1 salata verde, patrunjel verde, 50 ml ulei, sare, piper, 300 g taitei de casa.

Mod de preparare: Cureti si speli legumele, apoi le tai in forma dorita si le pui la fiert, in apa clocotita cu sare. Lasi sa fiarba, acoperit, cam 25 minute. Adaugi la sfarsit taiteii, fierti separat, salata verde, taiata fideluta, patrunjel verde tocat si piper.

Shake cu piersici si menta

Ingrediente: 500 ml lapte, 5 piersici mari, bine coapte, zeama de la jumatate de lamaie, 1 lingura miere, 3-4 frunze de menta.

Mod de preparare: Alegi 4 piersici mai coapte, le speli, le cureti de coaja si samburi, apoi le tai cubulete. Le stropesti cu zeama de lamaie, le pasezi, apoi adaugi miere de albine, lapte rece si cateva frunze de menta. Le mixezi in blender pana rezulta o compozitie spumoasa, consistenta. Piersica ramasa se spala si se taie felii. Se toarna shake-ul in pahare inalte si se orneaza cu felii de piersici si frunze de menta. Se serveste imediat.

Poftă bună!


Citeste si partea 1!
Sursa: Revista Felicia
Foto: poshfodder.co.uk

Ultimele știri