Atunci când combinația ingredientelor este într-o armonie perfectă de gusturi și arome, preparatele nu pot ieși decât absolut delicioase, așa cum se poate vedea și în rețeta de față: Șnițele din ceafă de porc și salată de conopidă cu maioneză și iaurt.
Ingrediente pentru rețeta deșnițele din ceafă de porc și salată de conopidă cu maioneză și iaurt
- 1 kg ceafă de porc
- sare
- chimen măcinat
- 3 ouă
- făină
- pesmet
- 1 conopidă
- 5-6 castraveciori acri
- 150 g bacon
- 50 g nuci pecan
- 1 avocado
- 1-2 linguri maioneză
- 1-2 linguri iaurt sau smântână
Mod de preparare pentru rețeta de șnițele din ceafă de porc și salată de conopidă cu maioneză și iaurt
Ceafa de porc se feliază subțire și se bate ușor cu ciocanul de șnițele. Feliile din ceafă de porc se condimentează cu sare și chimen măcinat, se trec prin făină, ouă și pesmet și se prăjesc în baie de ulei încins. Se pot prepara și la cuptor, pentru cei care nu agreează metoda prăjirii.
Pentru salata de conopidă cu maioneză și iaurt, se desface conopida în buchețele care se fierb în apă cu sare. Se scurg bine buchețelele de conopidă și se dau pe răzătoarea mare Avocado se taie în cuburi mici și se stropesc imediat cu zeamă de lămâie, apoi se amestecă cu răzătura de conopidă, castraveciorii tăiați cuburi și nucile pecan coapte și tăiate grosier. Se adaugă maioneza amestecată cu iaurt sau smântână.
Citește și: Rețeta Șnițel năzdrăvan
Este in preparat de toamnă, perfect pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Spor și poftă bună!
Conopidă la cuptor cu sos bechamel și chiftele cu susan... Rețetă de găluște cu prune și sos de vanilie din bucătăria lui Vlăduţ...