Lintea este o sursă bogată proteine și antioxidanți care apără organismul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, responsabili de apariția anumitor tipuri de cancer sau de apariția bolilor cardiovasculare. Conține multe minerale, dar și vitamine, mai ales pe cele din grupul B.
Este un aliment foarte hrănitor și sățios. Poate constitui cu succes o masă de bază și este ideală în zilele de post.
Ingrediente:
300 grame de linte roșie;
1 ceapă mare;
puțin ulei de măsline;
un praf de mentă uscată;
o lingură de pastă de tomate;
sare și piper după gust. și puțin praf de curcuma.
Ce trebuie să știi despre mucenici! Secretul pe care trebuie să-l cunoască orice gospodină
Preparare:
Se toacă ceapa mărunt și se călește în uleiul de măsline. Când este călită, se adaugă lintea, care a fost spălată bine și strecurată. Lintea nu necesită înmuiere în prealabil. Apoi se călește foarte puțin și aceasta împreună cu ceapa.
După ce a fost puțin călită adăugați apă fiartă, aproximativ 2 litri de apă, dar depinde de consistența pe care doriți să o aibă supa. Apoi adăugați curcuma, sarea și piperul și lăsați să fiarbă la foc mic și cu capacul acoperit. Când este pe jumătate fiartă puneți o lingură de pastă de tomate și presărați un praf de mentă uscată, pentru aromă, apoi lăsați să fiarbă la foc mic, până când va deveni cremă.
Dacă doriți ca supa să aibă o consistență mai fină, după ce se răcește puțin, puteți introduce blenderul în ea, astfel va deveni mult mai fină. Pe deasupra puteți presăra pătrunjel, sau ceapă verde.
O puteți consuma cu crutoane sau pâine prăjită sau după preferință cu ceapă verde, care îi va da un plus de savoare. De asemenea, după preferință, puteți să adaugați în ea cu zeamă de lămâie.
Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă pe perioada postului. Idei de mic dejunuri gustoase și sănătoase... Trei rețete de mucenici. Mucenici moldovenești de post, de dulce și mucenici fierți....