Ingrediente pentru reteta Taitei Singapore:
3 cuiburi taitei
2 linguri ulei
100 gr broccoli
1 ardei rosu
85 gr porumb
2 catei usturoi
1 ardei iute
1 bucata ghimbir
2 piepti de pui
100 gr creveti
1 lingura pasta curry
2 lingurite sos soia
100 gr muguri fasole
15 gr coriandru
4 cepe verzi
Mod de preparare pentru reteta Taitei Singapore:
1. Se toarna apa fierbinte peste taitei si se lasa sa se inmoaie. Intre timp, se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei si se prajesc repede legumele (cu exceptia mugurilor de fasole si a cepei) impreuna cu usturoi, chilli si ghimbir, pana se inmoaie. Daca broccoli nu s-a inmuiat, se adauga un strop de apa si se acopera wokul pentru a fierbe legumele la aburi.
2. Se asaza legumele pe o farfurie, iar restul uleiului se pune in wok si se prajesc rapid puiul si crevetii pana cand sunt facuti putin. Se asaza puiul si crevetii alaturi de legume si se adauga pasta de curry in vas. Se prajeste pentru cateva secunde, apoi se toarna 150ml apa si sosul de soia. Se lasa sa fiarba, apoi se adauga taieteii scursi, moi, si mugurii de fasole si se amesteca pana sunt complet acoperiti.
3. Se pun din nou in wok legumele, puiul si crevetii impreuna cu ceapa verde si coriandrul. Se amesteca bine si se seveste totul cu sferturi de lime.
Pofta buna!
Reteta zilei: Placinta cu verdeturi... Reteta usoara: Tarta cu rosii si branza de capra...