Dacă ai puțin timp liber în acest weekend și nu te-ai gândit ce o să faci, atunci uite o sugestie. Încearcă și tu să faci o prăjitură tăvălită, în mai puțin de o oră.
Ingrediente
Blat:
6 ouă
300 gr făină
200 gr zahăr
1 linguriță praf de copt
60 gr margarină topită
50 ml apă rece
2 linguri fulgi de cocos
esență de vanilie
1 praf de sare
Glazura:
220 ml lapte
250 gr zahăr
250 gr margarină
2 linguri cacao neagră
2 linguri esență rom
1 praf de sare
Cocos pentru tăvălit
Începem cu blatul. Se bat albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare. Separat se bat gălbenușurile cu zărul pudră, margarină, apă rece și esență. Se adaugă fulgii de cocos și făina și se amestecă până devine totul omogen. Apoi se încorporează cu amestecul de gălbenușuri.
Este indicat să folosești o tavă înaltă cu hârtie de copt. Preparatul se dă la cuptor la o temperatură de 180 de grade, până se coace. Se face testul scobitorii ca să fim siguri că este bine gătit.
Blatul obținut se taie în cubulețe ce se trec prin glazură, apoi se tăvălesc prin cocos.
Te lingi pe degete de plăcere! Pupici de iarnă, un preparat demenţial, cu frişcă şi fructe proaspete... 6 mâncăruri pe care trebuie să le consumi pe timpul iernii pentru a te încălzi!...