Au mai rămas doar câteva ore până când ne vom bucura de timp liber, motiv pentru care Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", îţi recomandă să găteşti pupici de iarnă, o prăjitură delicioasă, cu frişcă şi fructe proaspete.
Ingrediente necesare pentru cremă:
- Două ouă
- 10 linguri de zahăr
- Coajă de portocală
- Un kilogram de frişcă bătută
- Gelatin
- Compot de mandarine şi de piersici
- Portocale proaspete
Ingrediente necesare pentru blat:
- Şapte ouă
- Trei linguri de unt
- Şapte linguri de zahăr
- Cinci linguri de făină
- Un praf de sare
- Esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Ingredientele pentru blat se spumează şi se dau la cuptor timp de 15 minute, după care se taie în două părţi egale, ca şi la pandişpan
Ouăle pentru cremă se bat cu zahărul în bain marie, iar apoi se adaugă gelatin topită şi frişca bătută.
Se adaugă fructele, se aşează compoziţia între blaturi şi se dă la rece timp de două trei ore.