Salata caprese cu avocado
Ingrediente necesare:
- 1 mână de rucola proaspată
- 1 avocado tăiat felii
- 4 felii de mozzarella proaspată
- 1 roșie coaptă, feliata
- frunze proaspete de busuioc
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 1/2 lingurite de otet balsamic
- ½ lingură de zahăr sau de miere
- sare si piper negru după gust
Mod de preparare:
Se spală foarte bine frunzele de rucola și se așează într-un bol cât de cât adânc. Deasupra se pun feliile de avocado, roșia, mozzarella proaspătă și frunzele de busuioc. Nu au trecut nici măcar 10 din timpul alocat rețetei, iar tu mai ai de pregătit doar dressingul care va face senzație. Se amestecă uleiul de măsline, oțetul balsamic, zaharul sau mierea, sarea și piperul negru (proaspăt măcinat) și se amestecă. Sosul obținut se toarnă peste salată și se amestecă cu grijă.
Tortilla sau omletă spaniolă
Ingrediente:
- 300 g cartofi
- 200 șuncă
- 1 ceapă
- 1 ardei roșu
- ulei de măsline pentru gust
- 6 ouă mari
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Tortilla este o rețetă absolut delicioasă ce poate fi servită caldă sau rece în orice moment al zilei. Se prepară super rapid și ușor și nici nu ai nevoie de experiență în bucătărie. Ingredientul care face diferența între omleta spaniolă și omleta noastră tradițională este cartoful.
Pentru ca omleta spaniolă să-și păstreze forma, ingredientele trebuie să se desprindă ușor și să nu se lipească de fundul tigăii, mai ales ca va trebui să o întorci pe partea cealaltă. Tocmai de aceea, noi am folosit o tigaie antiaderentă din gama Regis Stone Copper Pans, cu triplu strat antiaderent care nu permite lipirea ingredientelor.
Pentru început, cartofii se curăță de coajă și se taie cubulețe sau fâșii. Ceapa se toacă fin și se pune la călit în tigaie pentru 5 minute. Opțional poți aduga câteva picături de ulei, însă efectul de piatră încinsă nu lipește ceapa, chiar dacă nu folosești ulei sau alte grăsimi. Peste ceapa călită adaugă cartoful, șunca, ardeiul, sarea și piperul, urmând ca apoi să adaugi ouăle bătute cu furculița. Lasă preparatul pentru alte 5 minute la foc mediu.
Ridică ușor omleta spre marginea tigăi și pune-o într-o farfurie mai mare decât diametrul tigăii. Vei vedea cât de ușor de desprinde de pe tigaie fără să intervi cu paleta sau furculița. Așează tigaia peste farfurie și întoarce omleta pe cealaltă parte, introducând o mână sub farfurie. Mai lasă omleta pe foc încât 4-5 minute, până se rumenește și pe cealaltă parte.
Somon la tigaie
Ingrediente:
- 2 bucăți file de somon
- 1 zeamă de la o lămâie
- ulei de măsline
- sare
- Mod de preparare:
Somonul la tigaie este una dintre rețetele cele mai rapide și ușoare, dar și sănătoase pe care o poți prepara în mai puțin de 15 minute. Acest sortiment de pește este una dintre primele idei care ne vin în minte atunci când vine vorba de o masă ușoară și sățioasă.
Somonul se gătește cel mai rapid și simplu în tigaie. Noi am folosit tigaia grill antiaderentă Regis Stone Copper Pans astfel încât să obținem gustul delicios de grătar. După cum spuneam se prepară super ușor, doar trebuie să-l pui în tigaie la foc mediu, 5 minute pe fiecare parte, după care îl stropești cu zeamă de lămâie.
Rețete delicioase numai bune de mâncat, gata în 15 minute!
Pofită bună!