Tot ce trebuie să știm despre fasole, un aliment gustos și hrănitor

Fasolea este un aliment sănătos si ieftin, foarte recomandat pentru o alimentatie vegetariană, fiind bogată în fibre atât solubile, cât și insolubile, conține cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate.

fasole păstăi și fasole boabe

Fasolea este alimentul care se găsește în bucătăriile tuturor popoarelor.

Se spune că există peste 200 de soiuri de fasole, printre cele mai cunoscute fiind: fasolea cu păstăi verzi şi galbene, fasolea albă, roşie și neagră.

Fasolea uscată, sau fasolea boabe este disponibilă pentru a fi gătită tottimpul anului, iar rețetele sunt diverse, pentru mic-dejun, prânz sau cină: fasole bătută cu usturoi, cu sos de ceapă prăjită, ciorbă de fasole simplă sau cu afumătură, supă cremă de fasole, iahnie de fasole, simplă, cu cârnați, sau cu afumătură.

Rețetă de fasole cu ciolan de porc afumat, preparată la ceaun

Fasolea face parte din două categorii separate de alimente. Este inclusă atât în grupul legumelor, cât și în grupul "cărnurilor" și alimentelor-boabe. Conținutul bogat de substanțe nutritive o face un produs alimentar foarte sănatos.

Consumul de fasole ajută la îmbunătățirea nivelului colesterolului și la reducerea riscurilor de boli cardiace.

Tecile de fasole au diferite forme, mărimi şi culori, iar dintre acestea, cele mai preferate sunt păstăile de fasole grasă.

Fasolea păstăi se prepară în diverse feluri, datorită gustului şi aromei sale specifice:salate, ciorbe, supe-creme, mâncăruri cu sau fără carne, salate cu mujdei de usturoi sau cu maioneză, sau în diferite soteuri de legume, servite ca intrări sau ca garnitură la fripturi, frigănele, ochiuri.

Fasolea boabe este foarte bogată în proteine, acestea fiind asociate cu cele din carne, leguma fiind o alternativă la carne pentru vegetarieni sau în perioadele de post.

Fasolea verde congelată este o alternativă perfecta pentru sezonul rece și nu numai, fiind foarte la îndemâna gospodinelor.

Însă, fasolea verde se poate conserva și la borcan, în saramură, sau ca tocăniță cu legume.

Conserve pentru iarnă: Tocană de fasole verde la borcan

Citește și
Zarug a răspuns întrebării „De spui mereu fă”. Iată care este explicația dată de concurentul de la Asia Express 2021
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
Zarug, motivul pentru care spune „fă”. Concurentul a explicat totul pe rețelele de socializare
gabriela cristea imbracata in mov
Ce face Gabriela Cristea de când toată familia ei este infectată cu Covid-19. Prezentatoarea TV a dezvăluit prin ce trece cu fetele
Ce face Gabriela Cristea de când toată familia ei este infectată cu Covid-19. Prezentatoarea TV a dezvăluit prin ce trece cu fetele
agent imobiliar si un cuplu intr-o casa
David Ferrugio, un agent imobiliar, s-a pozat gol în camerele vilei pe care vrea să o vândă și pozele au făcut înconjurul netului
David Ferrugio, un agent imobiliar, s-a pozat gol în camerele vilei pe care vrea să o vândă și pozele au făcut înconjurul netului
Mai multe articole

Ce trebuie să știm despre secretele din păstăile de fasole!

  • Când folosim fasolea din conservă, trebuie să ne asigurăm că aditivii înscrişi pe etichetă nu ne periclitează sănătatea!
  • O păstaie aţoasă se recunoaşte dacă prin rupere la ambele capete, se desprind aţe pe ambele părţi, pe toată lungimea ei.
  • Pentru a-şi păstra culoarea verde, fasolea păstăi se fierbe în vase cu capac, adăugându-se în apă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.
  • Când se fierbe fasolea pentru salată sau mâncare scăzută, apa trebuie să depăşească nivelul boabelor cu 6-7 cm. Dacă se fierbe pentru ciorbă, apa trebuie să depăşească nivelul boabelor cu 10-15 cm, urmând să se completeze lichidul cu borş sau cu alţe substanţe acre, după reţetă.
Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri