Depinde de calitatea ketchup-ului pe care îl cumperi, dar și de preferințe. Un lucru este cert: ketchup-ul, la fel ca orice alt aliment, are o viață mai lungă atâta timp cât este ținut la rece.
Dacă nu deschizi sticla, te vei bucura de același gust proaspăt timp de un an de zile, chiar dacă nu o bagi la frigider. Dar în momentul în care o deschizi, calitatea sosului se va deteriora, atâta timp cât acesta nu este ținut în frigider.
În ceea ce privește sănătatea, nu ai de ce să îți faci griji. Roșiile și oțetul, componentele de bază ale ketchup-ului, contribuie la păstrarea condimentului la temperatura camerei datorită acidității naturale.
Ketchup-ul cald nu te va îmbolnăvi, însă vei constata schimbări mici legate de culoare, miros și gust.
Așa că dacă preferi să consumi ketchup cald, o poți face fără probleme. Dar asigură-te că o faci înainte ca acesta să capete un aspect care să îți alunge apetitul!