Căutare Live

Tu știi care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat?

De fiecare dată când mergeți la cumpărături, iar pe listă sunt ingredientele unei prăjituri, nu stați prea mult pe gânduri atunci când vine vorba de zahărul vanilat...sau vanilinat! Până la urmă este unul și acelai lucru, nu? Greșit!

De fiecare dată când mergeți la cumpărături, iar pe listă sunt ingredientele unei prăjituri, nu stați prea mult pe gânduri atunci când vine vorba de zahărul vanilat...sau vanilinat! Până la urmă este unul și acelai lucru, nu? Greșit!

Adevărul stă în jocul de cuvinte! Zahărul vanilat este obținut din extractul de vanilie, iar zahărul vanilinat din vanilină. Odată ce ne-am lămurit apare un alt semn de întrebare! Care este diferența dintre cele două?

Așa cum spuneam, zahărul vanilat este obținut din batoanele de vanilie, deci este un produs natural. Culturi de vanilie se găsesc în Madagascar sau Tahiti, acestea fiind cele mai recunosucte țări la nivel mondial producătoare de mult adoratul îndulcitor. Batoanele se lasă la soare, după care la uscat, moment în care aroma începe să se intensifice în bețișorul parfumat. Vanilia naturală este un bun afrodisiac și conține foarte multă vitamina B, ajută la eliberarea de stres și binedispune, determinând producerea hormonilor responsabili cu starea de bine: endorfinele. Vanilia este adăugată la zahărul normal și astfel se obține conținutul pliculețelor care dau un gust aromat prăjiturii, scrie unica.ro.

În schimb, zahărul obținut din vanilină nu are aceleași proprietăți benefice. Vanilina este un produs sintetic, obținut prin procesare în fabrică. Mai este numit și ”imitație de vanilie” sau ”aromă de vanilie”. Nu există niciun motiv logic pentru care să îl cumpărați! Este preparat din zahăr, sirop de porumb și alți îndulcitori similari, foarte ieftini și toxici. În cluncluzie, zahărul vanilinat are gust de vanilie, însă nu are nicio legătură cu ea!

FOTO CREDIT

Găluște cu prune, desertul care provoacă o explozie de gust! Adu-ți amininte de gustul copilăriei și află secretul rețet... Ce se întâmplă dacă mănânci murături! Nici nu bănuiai că au un asemenea efect!...
Zodii norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie 2022. Nativii care își găsesc sufletul pereche
Astrele spun că există trei zodii cu adevărat norocoase în dragoste pe data de 3 octombrie...
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022. Leii primesc o sumă importantă de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 octombrie 2022 aduce schimbări în viața nativilor din zodiac. Planetele...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x