A mai rămas foarte puţin până când ne vom bucura de sfârşitul săptămânii, iar acesta este un motiv bun pentru a ne răsfăţa cu un preparat delicios şi anume, Linzer de Sărbători, o reţetă a la Vlădutz:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 de grame de făină
- Două ouă
- 300 de grame de zahăr brun
- 250 de grame de unt
- 100 de grame de smântână
- Un plic de praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 de grame de dulceaţă
- Patru jumătăţi de piersică
- Patru biscuiţi
- 200 de grame de migdale
- 100 de grame de marţipan
Mod de preparare:
Ingredientele necesare pentru aluat se frământă, iar apoi se lasă la rece timp de o oră.
Se împarte aluatul în două părţi egale şi se întinde baza pe o foaie de pergament, se aşează umplutura peste bază, iar din restul de aluat modelează romburi ce se aplică peste aceasta.
Se dă la cuptor timp de 30 de minute, la 170 de grade.