În Japonia există un restaurant de lux unde mâncarea se face cu un ingredient neobişnuit: pământul. Ne Quittez Pas le serveşte clienţilor săi mâncare în care ingredientul de bază este pământul. Chef Toshio Tanabe foloseşte un sortiment special de pământ negru, din Kanuma, pe care îl consideră 100% comestibil.
Clienții pot alege din meniul restaurantului supă cu pământ, salată cu dressing din pământ, scoici orientale cu pământ sau chiar îngheţată cu pământ. Totuși prețurile sunt destul de ridicate, cuprinse între 50-110 dolari.
„Omul nu a creat marea, aerul sau solul. Ele sunt pur și simplu o parte a naturii. Ceea ce încerc să fac este ca toate acestea să se regăsească în mâncare. Cumpăr 20 kilograme de pământ Kanuma din prefectura Tochigi în fiecare lună. Folosesc pământul negru pentru majoritatea felurilor de mâncare. Solul este luat din subteran și verificat într-un laborator pentru depistarea impurităților sau a contaminării de orice fel. Deci este deja foarte sigur când îl cumpăr. Solul este un lucru viu, o colecție de microorganisme. Orice rău în legătură cu aceasta, poluarea sau contaminarea cu radiații este, în general, provocată de oameni”, a declarat chef Toshio Tanabe, relateaza Daily Mail.