Felul în care ne depozităm alimentele este esenţial pentru sănătate. Specialiştii ne avertizează că nu procedăm mereu corect. Astfel, aceştia au făcut un top al alimentelor pe care ar fi bine să le ţinem departe de frigider
Roşiile
În frigider, roşiile îşi pierd toată savoarea pentru că aerul rece împiedică procesul de coacere a roşiilor. Frigiderul alterează şi textura lor. Potrivit lui Harold McGee, autorul cărţii "On Food and Cooking", "temperatura rece descompune membranele din pereţii fructului. Păstraţi roşiile în afara frigiderului, într-un castron, sau pe tejghea".
Busuiocul
Dacă este ţinut la frigider, busuiocul se ofileşte mai repede. De asemenea, acesta va absorbi şi mirosurile tuturor celorlalte alimente din jur. Este mai bine să fie păstrat afară, într-o cană cu apă proaspătă, asemenea florilor. Dacă vrei să păstrezi busuiocul pentru mai mult timp, Martha Stewart recomandă fierberea şi apoi congelarea lui.
Cartofii
Un cartof păstrat în frigider îşi va transforma mult mai repede amidonul în zahăr. Modul perfect de depozitare a cartofilor este să îi ţii într-o pugă din hârtie într-un loc răcoros - nu rece. Cel mai bine ar fi să stea într-o cămară pentru plante rădăcinoase, dar şi o cămară obişnuită este potrivită, atât timp cât e destul de întunecată şi răcoroasă. Hârtia funcţionează mai bine decât plasticul, pentru că lasă cartoful să respire şi nu putrezeşte atât de repede.
Vezi AICI care sunt celelalte alimente care nu trebuie păstrate în frigider
Rețeta lui Vlădutz: Prăjitura "Bunicuţa"... Rețeta lui Vlădutz: Caşcaval pane cu sos satinat...