Căutare Live

Îmbunătățiri la Facebook. Cum îți securizezi contul de Facebook

Imbunătatiri la Facebook. Dupa scandalul protecției datelor, Facebook continua seria schimbărilor pentru ca povestea Cambridge Analytica să nu se mai repete. Mai nou, Facebook și-a imbunatatit modalitatea de securizare a conturilor prin intermediul telefoanelor mobile.

Facebook securitate

Îmbunătățiri la Facebook. După scandalul protecției datelor, Facebook continuă seria schimbărilor pentru ca povestea Cambridge Analytica să nu se mai repete. Mai nou, Facebook și-a îmbunătățit modalitatea de securizare a conturilor prin intermediul telefoanelor mobile.

Autentificarea în doi paşi pe Facebook nu mai depinde de numărul de telefon al utilizatorilor, ci se poate realiza şi cu ajutorul codurilor generate de aplicaţiile de autentificare.

Facebook şi-a îmbunătăţit astfel opţiunea de securizare a conturilor prin intermediul telefoanelor mobile, numită şi autentificare în doi paşi. Așadar, pe lângă autentificarea cu nume şi parolă, este necesară și introducerea unui cod temporar.

Până acum, al doilea pas din cadrul acestei forme de autentificare consta în trimiterea unui cod pe SMS pe care utilizatorul trebuia să-l introducă în momentul logării pe Facebook pentru a-şi confirma identitatea.

Cum se poate activa autentificarea „Security and Login”

Acum, Facebook adaugă posibilitatea generării acelui cod prin intermediul aplicaţiilor specializate în coduri de autentificare, cum este Google Authenticator sau Duo Security. În locul codului primit prin SMS, utilizatorul trebuie să deschidă aplicaţia de autentificare care-i va genera automat codul necesar logării.

Date fiind problemele de securitate ale mesajelor mobile, aplicaţiile de autentificare reprezintă soluţia mai sigură pentru utilizatori.

Facebook a şi simplificat procesul de configurare a autentificării în doi paşi, acesta fiind acum mai simplu şi mai accesibil inclusiv utilizatorilor cu mai puţine cunoştinţe tehnice.

Autentificarea în doi paşi se poate activa din secţiunea „Security and Login” a pagini de setări Facebook. Acolo există opţiunea numită „Use two-factor authentication”, unde utilizatorii pot alege între SMS-uri şi aplicaţii de autentificare.

Mark Zuckerberg a fost audiat la începutul săptămânii în Parlamentul European, în scandalul Cambridge Analytica. Acesta a fost nevoit să răspundă la mai multe întrebări incomode din partea membrilor juriului.

sursa: news.ro

Românii tocmai au făcut anunțul! Telefonul care dă de pământ cu orice iPhone!... 25 mai - ziua în care Internetul se schimba! Ce e interzis să faci...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri