O aplicație folosită zilnic de milioane de oameni, acuzată că își spionează utilizatorii: „Luminița verde îi dă de gol, nu au cum să nege!”

Utilizatorii trag semnalul de alarmă. O aplicație folosită zilnic de milioane de oameni poate accesa camera foto a telefonului, chiar și când nu este deschisă.

O aplicație folosită zilnic de milioane de oameni, acuzată că își spionează utilizatorii: „Luminița verde îi dă de gol, nu au cum să nege!”

Profimedia

O nouă versiune a softului de la Apple a scos la lumină faptul că utilizatorii de smartphone-uri ar putea fi „spionați” de Instagram.

Update-ul iOS 14 de la Apple afișează o pictogramă verde pe panoul de control al ecranului telefonului în momentul în care o aplicaţie activează camera, scrie Daily Mail. Cei care au testat versiunea Beta a actualizării au observat că doar dacă deschid Instagram și o „răsfoiesc”, fără a face fotografii, aplicația activează în mod automat camera.

Concluzia ar fi una singură: Instagram folosește camera în fundal, fără să anunţe utilizatorul.

Reprezentanții Facebook au reacționat imediat, precizând că este vorba despre un bug (n.r.- eroare):

„Accesăm camera doar atunci când utilizatorii cer asta, de exemplu, atunci când treci de la Feed la Camera. Am găsit şi vom rezolva un bug în iOS 14 beta care indică eronat pentru anumiţi utilizatori că folosim camera atunci când nu o facem. Nu accesăm camera în acele momente şi niciun fel de conţinut nu este înregistrat.”

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri