Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00iUmor

Alertă! Copiii sunt ÎN MARE PERICOL! Mulți micuți din România sunt VICTIME deja!

Dependența copiilor de gadgeturi a devenit din ce în ce mai evidentă pentru majoritatea părinților. Aceasta vine însă la pachet cu minusuri importante pentru sănătatea micuților.

Dependența copiilor de gadgeturi a devenit din ce în ce mai evidentă pentru majoritatea părinților. Aceasta vine însă la pachet cu minusuri importante pentru sănătatea micuților.

Ministrul Educației, Culturii, Sportului, Științei și Tehnologiei din Japonia a făcut câteva afirmații în urmă cu câteva zile pe marginea sănătății elevilor din școlile japoneze. Din câte se pare, vederea copiilor s-a înrăutățit semnificativ în ultimii ani, de când smartphone-urile au devenit omniprezente.

Un număr reprezentativ dintre elevi din teritoriu au fost testați pentru acuitate vizuală. Dintre aceștia, 25,3% au picat testul, iar în opinia ministrului, problema pleacă de la dependența de smartphone-uri. Procentul este mai mare odată cu evoluția vârstei.

Dintre elevii din școala elementară, 34,1% au arătat că nu mai văd bine. La liceu, procentul aproape că se dublează și 67,09% dintre adolescenți sunt nevoiți să poarte ochelari pentur a-și desfășura activitatea în sala de clasă. În întreaga istorie a Japoniei, problemele de vedere nu au fost răspândite la scară atât de largă.

”Conform experților, situația este corelată cu timpul sporit petrecut cu ochii în ecrane din cauza utilizării smartphone-urilor și a jocurilor video mobile.”, a declarat ministrul japonez. În mod suspect, există un număr mare de persoane care contestă legătura dintre telefoane mobile sau jocuri pe smartphone și problemele de acuitate vizuală ale micuților.

Pe de altă parte însă, gamingul pe smartphone în Japonia reprezintă o industrie surprinzător de profitabilă. Țara soarelui răsare este a treia piață din lume din prisma profitabilității jocurilor pe mobil. Ca urmare, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că tinerii petrec perioade extinse de timp cu telefonul în mână.

În ultima perioadă, producătorii de jocuri video și creatorii aplicațiilor pentru rețele sociale au introdus o serie de mecanisme menite să te ajute să-ți conștientizezi și monitorizezi dependența de smartphone. Din păcate, cei mai mulți ignoră acele informații.

Recomandari