Ciupercile Portobello sunt destul de cunoscute şi ar trebui să facă parte din dieta noastră în mod obişnuit, din motive foarte importante. Ciupercile Portobello au un conţinut scăzut de sodiu şi calorii, conţin multe substanţe nutritive şi antioxidanţi. Mai mult, potrivit cercetărilor, pot ajuta la diminuarea riscului de cancer.
Ciupercile pot fi găsite în majoritatea magazinelor mari de produse alimentare și în unele magazine naturiste. Acestea reprezintă o sursă bună de vitamine B de care organismul are nevoie pentru a-și menține nivelul de energie, sănătatea cognitivă și pentru contrabalansarea efectelor stresului.
Mai conțin cupru și seleniu. Cuprul joacă un rol important în fabricarea hematiilor și tot el ajută la menținerea echilibrului metabolic și hormonal. La rândul lui, seleniul susține glanda tiroidă, poate reduce riscul de apariție a cancerului, combate inflamația și promovează sănătatea reproductivă.
Sursa: cunoastelumea.ro