Ai  trecut printr-o operație chirurgicală? Dieta acesta este recomandată de medici

 
+3 click pentru
galerie

Infecţia este un factor de risc în orice procedură chirurgicală. Prin alimentaţie și diete decvate putem ajuta organismul să facă faţă acestui risc şi să se recupereze mai repede. Orice operaţie aduce cu ea un risc de infecţie. În timpul operaţiei şi a spitalizării medicii administrează amestecuri de medicamente  - de la anestezic şi până la analgezice pentru calmarea durerilor - astfel că ficatul este suprasolicitat cu eliminarea acestor toxine. Din acest motiv nu este cazul să-l supune unor eforturi suplimentare.

Recomandările de dietă după o intervenţie chirurgicală includ fructele şi legumele, precum şi renunţarea la cafeină şi alcool.

Potrivit dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în sănătate şi nutriţie, membră a Societăţii Regale de Medicină, persoanele care urmează să fie supuse unei intervenţii chirugicale ar trebui să renunţe la consumul de alcool încă înainte de operaţie pentru a oferi ficatului un răgaz înainte de a-l pune la treabă.

Suplimentele sunt o metodă de a ne asigura că organismul are suficiente nutrimente pentru a riposta cât se poate de repede în eventualitatea unei infecţii. Potrivit sursei mai sus citate, recomandarea este de a lua o doză zilnică de 1.000 de miligrame de vitamina C cu bioflavonoide, 30 de miligrame de citrat de zinc şi 1.000 de miligrame capsule de usturoi. De asemenea un probiotic bun – care conţine minimum 10 miliarde de bacterii în fiecare capsulă - ajută la producerea bacteriilor sănătoase din intestin, care fac parte din sistemul imunitar.

Dieta trebuie să conțină Echinacea - Ajută la protecţia împotriva infecţiilor postchirugicale. Această plantă este un stimulator al imunităţii care şi-a dovedit efectele şi în creşterea activităţii celulelor albe din sânge care previn infecţiile din organism.  Începeţi să luaţi echinacea imediat ce aflaţi de programarea la operaţie, timp de 10 zile, faceţi o pauză de o săptămână şi apoi încă 10 zile. Studiile au arătat că planta este mai eficientă dacă nu este luată continuu.

 Uleiul cu vitamină E - Ajută la vindecarea rănilor  şi reduce riscul de a rămâne cu cicatrici. Dacă suferiţi o intervenţie care necesită o incizie, verificaţi cu doctorul pentru contraindicaţii, iar dacă acesta permite, aplicaţi uleiul cu vitamină E direct pe piele şi înainte şi după operaţie, conchide dr. Glenville.

Sursa, adevarulfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI