Alimente de post care îți otrăvesc ficatul, fără să îți dai seama

 

În perioada postului, aparent, nu există multe variante de meniu. Postul este benefic pentru organismul nostru, dar numai atunci când consumăm alimente naturale, cât mai puțin procesate. Știm că foarte multe produse vegetale conțin ingrediente care ne fac rău. Consumate în cantități mari ne îngreunează colonul și ficatul. Ce alimente trebuie să evităm.

Alimentele făinoase

În această perioadă, având în vedere lipsa cărnii din alimentație, tentația de a creste consumul de făinoase este foarte mare,aspect ce va lăsa urme grele atât asupra sănătății tale cât și asupra siluetei.

Nu mări consumul de pâine albă și alege să o înlocuiești cu cea integrală, iar dacă vrei să consumi humus sau pastă de măsline alege să înlocuiești pâinea cu felii de ardei gras sau castravete.

Dulciurile

În perioada postului, este posibil să simțim mai des nevoia de dulce. De aceea, este bine să alegi o ciocolată cu o concentrație de cacao mai mare de 50% și nu mai mult de 2-3 pătrățele la masă. Celelalte gustări dulci de post nu oferă niciun conținut nutritiv, ci doar balast pentru stomac.

Supe instant

Una dintre cele mai mari capcane o reprezintă supele instant, chiar dacă tu crezi că apelând la aceste produse vei câștiga timp. Au un conținut nutrițional slab, prun urmare sunt extrem de periculoase. Supele sau ciorbele preparate în casă sunt în schimb recomandate.

Produse vegetale

În post, ai nevoie de un aport mare de fibre pentru a stimula digestia. Aceste produse nu își dau cantitatea necesară. Alege produse vegetale cu un conținut ridicat de soia sau consumă soia ca atare, care este considerată carnea veganilor.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE