Fructe
Fructele bogate în vitamina C sunt cele mai importante pentru întărirea sistemului imunitar. Portocalele, grapefruitul, bananele, ananasul și lămâia sunt perfecte pentru prepararea unui smoothie în zilele de iarnă în care vrei să-ți pregătești o gustare rapidă și sănătoasă pentru muncă. Fructele care conțin și surse importante de fibre sunt potrivite pentru astfel de sucuri care îți oferă un boost de energie și au gust savuros. Rodiile sunt și ele pe lista fructelor bogate în vitamine și nu ar trebui să lipsească din dieta ta de iarnă. O rodie conține o treime din doza zilnică recomandată de vitamina C, iar dacă faci suc din aceste fructe vei putea profita mai mult de efectul antioxidant.
Legume
Legumele de sezon sunt indicate pentru o alimentație echilibrată și bogată. Avantajul este, totuși, că există legume pe care le găsești în supermarket în orice moment al anului și nu mai ai scuze pentru excluderea lor din dietă. Cele precum varza de Bruxelles, păstârnacul sau varza roșie conțin cantități însemnate de vitamina C, fibre, vitamina A, vitamina B, dar și potasiu sau magneziu. Între legumele vedetă se află și varza kale, care conține o multitudine de vitamine care contribuie la menținerea unui organism sănătos. O cană de frunze de kale conține doza zilnică recomandată de vitaminele A, C și K, dar nu îi lipsesc nici cantități mari de vitamina B, calciu, magneziu și fier. Dacă nu ai acces la astfel de legume, poți conta oricând pe cele clasice. De exemplu, morcovul este o sursă extrem de nutritivă. Un morcov mare conține 240% din doza zilnică de vitamina A, care joacă un rol esențial în întărirea și susținerea sistemului imunitar.
Lactate
Nimic nu se compară cu un pahar cu lapte cald în timpul iernii. Partea bună este că laptele se află pe lista produselor care trebuie consumate iarna, deoarece conține proteine de calitate și vitamine benefice sistemului imunitar. Dar lista nu se limitează la el. Iaurtul și kefirul cu un procentaj redus de grăsime îți protejează sistemul digestiv și sunt recomandate în dieta zilnică.
Pește
Carnea de pește este recomandată pentru o dietă echilibrată pe tot parcursul anului, dar iarna trebuie să îl ai mai des pe masa ta. Somonul conține vitamina D, care este una dintre cele de care ducem multă lipsă în sezonul rece. Suplimentele alimentare sub formă de vitamine nu acționează la fel de rapid și nu au o eficiență la fel de ridicată precum nutrienții primiți de organism prin alimentație corectă.
Fulgi de ovăz
Fulgii de ovăz pregătiți sub forma de terci, în combinație cu lapte sau cu apă sunt o alegere potrivită și sănătoasă pentru micul dejun pe timp de iarnă. Deoarece conține fibre și zinc, această mâncare simplă îți va pregăti organismul pentru zile lungi și reci și îți va asigura și un tranzit intestinal normal. Terciul din fulgi de ovăz poate fi combinat cu fructe precum bananele, zmeura sau afinele și cu sirop de arțar, miere sau nucă de cocos. Poți lăsa fulgii de ovăz la înmuiat peste noapte într-un borcan, iar dimineața vei avea gata un mic dejun de savurat acasă sau „on the go”.
Umple-ți frigiderul de fructe și legume și bazează-te pe o dietă simplă, dar care conține alimentele potrivite pentru un organism puternic și echilibrat.
Sursă foto:unsplash.com
Produsele ce conțin ulei de canabis îți pot oferi aceste trei beneficii majore! ... Descoperire revoluționară. Nicio femeie nu va mai muri de cancer la sân. Un simplu test îl depistează cu cinci ani înain...