Apa menţine starea de sănătate a întregului organism
Rezervele de apă trebuie refăcute constant atât prin consumul de apă potabilă cât şi prin alimente pe bază de apă sau care conţin apă în mod natural.
Pentru o hidratare optimă, zilnic puteţi consuma supe din legume cu sau fără carne, dar şi ceaiuri precum cel de echinaceea.
Un antiviral natural, ieftin şi la îndemână - usturoiul
Usturoiul este cunoscut ca fiind un antibiotic natural şi un aprig aliat al sistemului imunitar.
Este bogat în antioxidanţi şi substanţe cu efect anticancerigen.
Fructe de toamnă autohtone - accesibile şi netratate
Mere, gutui, pere - sunt fructe autohtone şi teoretic nu sunt tratate cu ceară pentru a fi conservate. Consumaţi-le proaspete pentru a beneficia de vitamina C.
Fibrele lor ajută la buna funcţionare a tranzitului intestinal. Fructele sunt mereu o opţiune mai bună decât dulciurile procesate.
Un probiotic natural - ieftin, gustos şi hrănitor
Iaurtul, o sursă importantă de probiotice, este un prieten al sistemului imunitar şi este foarte recomandat să fie consumat cât mai des. Iaurtul este folositor pentru digestie, reducerea colesterolului, stimularea sistemului nervos prin aportul de vitamine din grupa B. Alegeţi iaurtul natural, fără zahăr sau arome.
Polen crud, un antibiotic natural
Persoanele care nu sunt alergice la polen, pot întreba medicul de familie în ce doze să consume polen crud. Acesta conţine lactofermenţi benefici florei intestinale, enzime care îmbunătăţesc absorbţia de vitamine şi minerale din alimentaţie. De asemenea, produsul apicol natural are şi antioxidanţi care acţionează împotriva radicalilor liberi.
(sursa: CSID)
ANALIZĂ: Piaţa analizelor medicale din România a explodat în ultimii 10 ani şi va depăşi în acest an 500 milioane euro... Care sunt alimentele benefice împotriva răcelii și gripei din sezonul rece?...