Autorităţile din Olanda au descoperit că iubitorii cafelei la ibric sunt în pericol. Cafeaua preparată astfel conţine nişte substanţe care ar putea duce la creşterea colesterolului rău.
Ultimele studii clinice care au fost făcute în Olanda, au ajuns la concluzia că anumite substanţe prezente în cafea, compuşi aromatici care se numesc diterpene, ar putea ridica în anumite condiţii riscul de creştere a colesterolului LDL.
Aşa că, pentru a fi în siguranţă, ar trebui să trecem cu toţi la cafeaua preparată în cafetierele electrice. Cu o condiţie: să folosim doar filtre de hârtie, care ar bloca substanţele nocive.
Românii rămân la metoda clasică de preparare a licorii magice, care îi ajută în fiecare dimineaţă. Însă recomandarea specialiştilor români este foarte precisă. În funcţie de câtă cafea consumaţi este indicat să alegeţi şi modalitatea de preparare.
"Atât timp cât cantitatea este mică putem să mergem liniştiţi pe cafeaua clasică, atâta vreme cât ne place aroma acesteia şi preferăm acestă variantă. Dacă noi avem nevoie însă de mai multe porţii pe parcursul zilei, recomandarea ar fi să mergem pe cafeaua filtrată tocmai pentru a reuşi să reducem aceste riscuri."
Totuşi cheia succesului în orice este să nu faceţi exces. Dacă aveţi o mare pasiune pentru cafeaua la ibric şi nu vă puteţi opri la o singură ceaşcă pe zi, atunci trebuie să luaţi în considerare folosirea filtrului.