Antena Căutare

Atenţie mare! 5 semne că eşti predispus la un infarct. Nu le ignora sub nicio formă!

De obicei, problemele cardiace se dezvoltă încet și rămân nedepistate până la apariția unui eveniment drastic, precum infarctul

De obicei, problemele cardiace se dezvoltă încet și rămân nedepistate până la apariția unui eveniment drastic, precum infarctul. Bolile de inimă sunt adesea tăcute și manifestă simptome puține și evazive. Cunoașterea factorilor de risc, nivelului tensiunii arteriale și efectelor secundare frecvente poate face diferența între diagnosticare timpurie și deces. Dacă problemele cardiace sunt depistate devreme, pronosticul pentru majoritatea pacienților este bun. În aceste cazuri, de obicei sunt suficiente exercițiile fizice și o dietă corespunzătoare, însă nedepistarea acestor tipuri de boli poate avea rezultate fatale.

Tu știai? Telefonul mobil este PERICOLUL sănătății noastre! Radiațiile emise pot duce la o BOALĂ foarte gravă

Dispneea

Dispneea este un termen medical ce descrie o dificultate în respirație. Pentru persoanele care au probleme cardiace, acest simptom este de cele mai multe ori primul semn de îngrijorare. Aceasta se manifestă mai ales în cazul celor care urmează să facă în curând infarct. Totuși, există probleme în care dispneea este singurul simptom care arată că cineva suferă de o boală de inimă. Însă nu toți pacienții care au o problemă cardiacă prezintă și dificultăți în respirație, severitatea bolii variază și oricine poate interpreta greșit aceste semne.

Durere în piept

Câteva boli de inimă, alături de alte afecțiuni, pot cauza o senzație de presiune sau durere în centrul pieptului. Acest tip de durere este adesea unul dintre primele simptome de infarct și este al doilea dintre cele mai frecvente simptome de probleme cardiace. De obicei, durerea în piept apare și dispare și este mult mai ușoară decât cum o prezintă televiziunea și filmele. De asemenea, durerea poate ajunge oriunde în corp, în zone precum umerii, brațele, spatele și maxilarul. Orice durere resimțită în aceste regiuni care durează mai mult de două minute este de obicei un semn important ce nu trebuie tratat cu superficialitate.

Nu mai e de glumă! România în alertă. Boala care UCIDE: „Sunt zeci de morți până la această dată!”

Palpitațiile

Palpitația este o boală în care pacientul devine conștient de bătăile inimii. Acestea diferă de bătăile inimii resimțite după o alergare sau după altă formă de exercițiu fizic intens. Persoanele care au avut palpitații le-au descris cel mai adesea ca pe o senzație de agitație uriașă în care inima bate neregulat sau pare că lucrează mai din greu ca de obicei. Majoritatea persoanelor au palpitații în perioadele de stres și anxietate, nu în timpul exercițiilor fizice, și de obicei suferă în același timp atacuri de panică sau hiperventilație. În cele mai multe cazuri, acest simptom este acela care îi convinge pe pacienți să se programeze, în sfârșit, la medic.

Oboseala

Un alt simptom frecvent prezent la persoanele cu probleme cardiace este senzația de oboseală. Deși poate fi des întâlnită, aceasta creează o serie probleme în diagnosticare. Toată lumea se simte obosită la un moment dat, iar simptomul trece neobservat de cele mai multe ori și oamenii se simt obosiți în mod diferit. De obicei, dacă vă simțiți din ce în ce mai obosiți pe parcursul unei zile, mâncați puțin și vă simțiți picioarele grele, trebuie să vă îngrijorați deoarece acestea sunt semnale de alarmă care pot indica o afecțiune cardiacă. Dacă un pacient se plânge de oricare dintre aceste semne, medicii au un motiv pentru a bănui existența problemelor.

Tratament scolioză: Ce să faci dacă vrei să simţi mai bine

Colesterol și Trigliceride Mari indicate de analizele periodice

Când v-ați făcut ultima dată analizele periodice? Ce valori ale colesterolului rău și trigliceridelor ați înregistrat? În cazul în care aceste valori erau mari, riscul de a îngreuna buna funcționare a inimii este mare. Aveți în vedere o alimentație sănătoasă și suplimente alimentare care să ajute sistemul cardiovascular să funcționeze bine.

Tu știai? Telefonul mobil este PERICOLUL sănătății noastre! Radiațiile emise pot duce la o BOALĂ foarte gravă... Semnalele importante pe care ți le dă corpul tău atunci când este foarte stresat. Atenție, pot apărea probleme grave!...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x