Antena Căutare

Beneficiile laptelui de gândac: când și de ce ar trebui să-l bei

Beneficiile laptelui de gândac: când și de ce ar trebui să-l bei. Specialiștii consideră laptele de gândac ca fiind ” alimentul viitorului”. Iată de ce.

Galerie
lapte de gandac

Beneficiile laptelui de gândac: când și de ce ar trebui să-l bei. Specialiștii consideră laptele de gândac ca fiind ” alimentul viitorului”. Iată de ce.

Laptele de gândac există și este denumit de către oamenii de știință ”alimentul viitorului”, grație nutrienților de înaltă calitate, care ar putea ajuta la multe dintre problemele organismului uman.

De câțiva ani încoace, oamenii de știință cercetează modalitatea ca laptele de gândac să fie consumat și de către oameni. Motivul este faptul că acest produs conține foarte multe proteine, grăsimi și zahăr, indică un studiu realizat în urmă cu trei ani de către Institutul de Medicină Regenerativă și Biologie cu Celule Stem din India.

Beneficiile laptelui de gândac: când și de ce ar trebui să-l bei

Articolul continuă după reclamă

Laptele de gândac conține de patru ori mai multe proteine decât laptele de vacă obișnuit și poate să aducă organismului uman de trei ori mai multă energie decât orice alt tip de lapte pe care oamenii îl consumă în prezent, spun cercetătorii.

Laptele de gândac provine de la un anumit tip de insectă, și anume, Diploptera punctate, singurul gândac care naște pui vii cunoscut până la ora actuală. Acesta produce un lichid compus din proteine, grăsimi, zahăr și aminioacizi, elemente considerate esențiale pentru creșterea celulelor. Mai exact, acest lichid, care în viitorul nu foarte îndepărtat va putea deveni un aliment de bază pentru omenire, conține cristale de proteine pe care gândacul le secretă pentru a-și hrăni puii. Pe acestea cercetătorii doresc să le reproducă în cantități mari în laboratoare, deoarece, este evident că ”mulsul gândacilor” nu este o opțiune! Astfel, beneficiile acestui ”aliment complet”, dar inedit, va fi la îndemâna oamenilor, în cele din urmă.

Până în prezent, ceea ce știm despre laptele de gândac este că acesta are gust asemănător celui de vacă și poate fi văzut în viitor ca pe orice alt lapte care nu este de origine animală, precum, de pildă, laptele de migdale sau laptele de orez. Cel mai probabil însă, în viitor, laptele acestei insecte poate fi introdus drept supliment alimentar, destinat consumului uman.

Insectele, hrana viitorului: insecte comestibile în hypermarket-uri

Insectele sunt considerate hrana viitorului și se se preconizează că, până în 2050, când populația va ajunge la nouă miliarde de oameni, ele vor constitui o sursă suplimentară de hrană. Insectele sunt privite că o alternativă viabilă, fiind o sursă de proteine de înaltă calitate.

În prezent, circa 1.900 de specii de insecte sunt consumate în lume. Insecte comestibile se găsesc și în hypermarket-urile din România. Totuși, specialiștii atrag atenția că, în anumite situații, această ”hrană a viitorului” poate deveni periculoasă, dacă nu este manipulată optim și dacă nu sunt crescute speciile de insecte potrivite, existând riscul de contaminare biologică și chimică.

Ce se întâmplă în corpul tău, după o singură felie de șuncă! Efectele sunt clare... Dacă te dor picioarele, genunchii sau dacă ai dureri de șold. 6 exerciții pentru a scăpa de durere...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x