Când țânțarii îți dau dureri de cap, trebuie să găsești rapid o soluție ce te poate scăpa de aceste insecte. Iată cum poți folosi bicarbonatul de sodiu pentru a alunga țânțarii.
Vara, o dată cu căldura înăbușitoare, apar și țânțarii care nu sunt deloc o prezență agreată. Dacă ai încercat deja numeroase metode de a scăpa de acești musafiri nepoftiți și acestea par să funcționeze doar pe moment, atunci e timpul să încerci ceva nou.
Căldura de afară, dar și ploile aduc la viață insectele, iar mușcăturile țânțarilor pot fi o adevărată problemă, în special pentru persoanele cu pielea sensibilă sau alergice. Din câteva ingrediente simple pe care le ai în casă poți face o soluție ce te ajută să scapi de țânțari.
Soluția anti-țânțari cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu, ingredientul ce nu lipsește din nici o bucătărie, poate fi extrem de eficient atunci când vrei să scapi de țânțari. O soluție anti-țânțari eficientă se poate prepara din o linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță de ulei de măsline și 5 linguri de oțet de mere.
Aceste trei ingrediente simple se amestecă și se pun într-un recipient cu pulverizator ca să-ți fie mai ușor când aplici soluția pe piele. Poți folosi un recipient mai vechi în care a fost un spray împotriva țânțarilor. Soluția se aplică ori de câte ori simți nevoia, atât în casă, cât și afară.
Soluție împotriva ciupiturilor de țânțari cu bicarbonat de sodiu
Dacă deja ai fost ciupit de țânțari și te confrunți cu mâncărimi, poți folosi o altă soluție ieftină și practică făcute din ingredientele din casa ta. Și de data aceasta ai nevoie de bicarbonat de sodiu care ameliorează mușcăturile de insecte deoarece neutralizează pH-ul pielii. Pe lângă ingredientul minune îți mai trebuie un pahar cu apă și o bucată de bumbac.
Mai întâi torni bicarbonatul de sodiu în apă și se amestecă. Curăță mușcătura de țânțari cu apă și săpun și apoi aplicați cu o bucată de bumbac soluția obținută. În acest fel evitați infectarea mușcăturilor. Lăsați să acționeze timp de 10 minute. Nu este necesar să clătiți cu apă.
Citește și:
De ce anumite persoane sunt mușcate mai des de țânțari. Te afli printre ele?
Soluții anti-țânțari pentru interior. Metode naturale pentru a alunga insectele
Sursă foto: doctorulzilei.ro